Home SPORTS NEWS Απαγόρευση μεταγραφών σε Ρεάλ και Ατλέτικο

Απαγόρευση μεταγραφών σε Ρεάλ και Ατλέτικο

madrid


Η FIFA τιμώρησε τις δύο μεγάλες ομάδες της Μαδρίτης με απαγόρευση μεταγραφών για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταγραφή το καλοκαίρι του 2016, ούτε τον Ιανουάριο του 2017, όπως αποφάσισε η FIFA.

Όπως είχε γίνει και με την Μπαρτσελόνα, ο λόγος της τιμωρίας είναι ο αντικανονικός τρόπος απόκτησης παικτών κάτω των 18 ετών.

Η FIFA ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή της πως δεν επηρεάζεται σε καμία περίπτωση η μεταγραφική περίοδος που διανύουμε, έτσι οι δύο σύλλογοι μπορούν αν ενισχυθούν κανονικά αυτόν τον Ιανουάριο.

Επίσης, η Ατλέτικο θα πληρώσει πρόστιμο 825.000 ευρώ και η Ρεάλ 330.000 ευρώ, ενώ έχουν περιθώριο 90 ημερών για να καταθέσουν έφεση.

Θυμίζουμε πως η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι είχε αποκτήσει από την Σεβίλλη τον Αλέις Βιδάλ και από την Ατλέτικο τον Αρντά Τουράν, αλλά επειδή ήταν τιμωρημένη οι μεταγραφές ουσιαστικά έγιναν αυτόν τον Ιανουάριο. Οι παίκτες έκαναν προπόνηση με την “Μπάρτσα” και τον Ιανουάριο απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής.

Ανήλικοι παίκτες μπορούν να πάρουν μεταγραφή στο εξωτερικό μόνο αν οι γονείς τους μετακομίσουν για ποδοσφαιρικούς λόγους. Η FIFA δεν είχε ανακοινώσει για ποιον ή ποιους παίκτες είχε τιμωρήσει την Μπαρτσελόνα, αλλά ο Τακεφούσα Κούμπο επέστρεψε στην Ιαπωνία…

Πηγή: Sport24.gr