Home SPORTS NEWS Η Μπαρτσελόνα λέει «ναι» στην αποχώρηση από το Τσάμπιονς Λιγκ!

Η Μπαρτσελόνα λέει «ναι» στην αποχώρηση από το Τσάμπιονς Λιγκ!

barca


Σύμφωνα με ισπανική εφημερίδα, η Μπαρτσελόνα είναι διατεθειμένη να αποχωρήσει από το Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρει μέρος στην κλειστή ευρωπαϊκή Λίγκα.

Είναι δεδομένο ότι το σχέδιο που είχε παρουσιάσει πριν από μερικούς μήνες ο Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε, πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Συλλόγων, για την δημιουργία μιας κλειστής Λίγκας στην οποία θα συμμετέχουν σταθερά οι ίδιες ομάδες θα έβρισκε αποδοχή από αρκετούς συλλόγους. Φαίνεται πως οι Καταλανοί είναι έτοιμοι να ακούσουν την πρόταση αυτή, καθώς επιθυμούν να αποχωρήσουν από το Τσάμπιονς Λιγκ της UEFA, με την οποία είναι σε κόντρα.

Κι αυτό διότι η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει επιβάλει το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλές τιμωρίες στη Μπαρτσελόνα με αφορμή τις σημαίες και τα λάβαρα της Καταλονίας που υψώνουν οι οπαδοί της στα παιχνίδια στο «Καμπ Νου». Η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στην UEFA, ενώ δεν έχει ζητήσει από τους οπαδούς να μην φέρουν τα επίμαχα λάβαρα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «La Vanguardia», η Μπαρτσελόνα θα στηρίξει την πρόταση που είχε καταθέσει ο Ρουμενίγκε δηλώνοντας τη συμμετοχή της στο νέο εγχείρημα. «Θα πρέπει να φτιάξουμε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, που θα ελέγχεται περισσότερο από τους συλλόγους» ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος των Καταλανών. Σουζάνα Μόνχε.

Η άποψη του Ρουμενίγκε είναι πως πια οι μεγάλοι σύλλογοι… χαραμίζονται, υπό μία έννοια, στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν και ομάδες αρκετά χαμηλότερης δυναμικότητας ή και να μοιράζονται οικονομικά οφέλη μαζί τους. Ο Γερμανός παράγοντας απέφυγε να μιλήσει με… ονόματα, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα πρωτάθλημα με τη συμμετοχή των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο, Σεβίλλη ή Βαλένθια, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Νάπολι, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μαρσέιγ και Λιόν.

Πηγή: sdna.gr