Home TOP NEWS Πανίκος Ξιούρουππας: “Είναι πολύ άδικο, πάρα πολύ άδικο να γίνεται κριτική”

Πανίκος Ξιούρουππας: “Είναι πολύ άδικο, πάρα πολύ άδικο να γίνεται κριτική”


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Πανίκκος Ξιούρουπας παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα kerkida.net και στον Χρίστο Παπακώστα και σχολίασε την κριτική που γίνεται στον Μίχαλ Ντούρις, αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Οι δηλώσεις:

Για την κριτική που δέχθηκε ο Ντούρις: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, είναι ένα παιχνίδι το οποίο δεν μπορείς να περιμένεις, δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο. Θεωρώ ότι, εδώ και αρκετό καιρό ο Ντούρις είναι πολύ κοντά στο τέρμα με την ΟΜΟΝΟΙΑ, χάνει συνέχεια ευκαιρίες. Το σημαντικό είναι ότι τον εμπιστεύεται ο προπονητής του,  τον εμπιστεύονται οι συμπαίκτες του, είναι εκεί στις φάσεις, δημιουργεί φάσεις, χάνει ευκαιρίες. Σίγουρα η ψυχολογία του δεν είναι η κατάλληλη αυτή την στιγμή, ας ελπίσουμε ότι με το γκολ του ψες, να αλλάξει η ψυχολογία του και να μπορέσει να χαλαρώσει σε θέμα ψυχολογίας για να μπορεί να έχει πιο καθαρό μυαλό όταν έρχεται μπροστά του η ευκαιρία στην εστία».

Αν ενημέρωθηκε για την κριτική που δέχθηκε: «Δεν χρειάζεται να ενημερωθεί από κάποιον. Ο πρώτος που νιώθει άσχημα και είναι στεναχωρημένος για το ότι χάνει ευκαιρίες είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Άρα δεν χρειάζεται να διαβάσει ή να ακούσει την κριτική του κόσμου. Το έχω περάσει και εγώ, το έχουν περάσει και όλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι ουσιαστικά είναι επιθετικοί και είναι μπροστά στο γκολ. Είναι μέρος του παιχνιδιού, το θέμα είναι πόσο πιο  γρήγορα μπορείς να το ξεπεράσεις σαν αθλητής, σαν ποδοσφαιριστής, σαν άνθρωπος για να μπορέσεις να φέρεις το θετικό αποτέλεσμα».

«Μας έχει αποδείξει και στην Ανόρθωση ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο  που ήρθε στην Κύπρο, πέτυχε 13 γκολ σε έξι μήνες. Είναι μέσα στις ευκαιρίες, είναι μέσα στο γκολ δυστυχώς γι αυτόν υπάρχει μια κακή ψυχολογία  την οποία θα πρέπει ο ίδιος να βρει τον τρόπο, εννοείται με την στήριξη των γύρω του στο «Ηλίας Πούλλος, αλλά τέτοια γκολ όπως το ψεσινό με ιδιαίτερη σημασία πιστεύω ότι ελευθερώνει λίγο το μυαλό και σκέφτεται πιο καθαρά».

Για την πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑ κι αν μπορεί να επανέλθει: «Το ότι μπορεί να επανέλθει είναι δεδομένο. Θεωρώ ότι ήταν φυσιολογική η πορεία της ομάδας σε αυτή την περίοδο, απλά κάποια παιχνίδια θα μπορούσε να τα ξεπεράσει με περισσότερους βαθμούς, όπως με την ΕΝΠ, στο οποίο έχασε πέναλτι και θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Όπως με τον Ολυμπιακό που χάθηκαν ευκαιρίες. Είναι διπλό ταμπλό, παίζει Ευρώπη, παίζει Κύπρο. Η ομάδα είχε να παίξει διπλό ταμπλό, είναι κάτι που δεν μπορούσαν να το αποφύγουν. Θεωρώ ότι με τη νέα χρονιά και την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη υπάρχουν ακόμα 27 παιχνίδια μέχρι το τέλος άρα είναι πολύ γρήγορα να συζητάμε για αν μπορεί ή όχι να καλύψει την διαφορά».

Για την κριτική στον Μπεργκ και γενικότερα στην ομάδα: «Είναι πολύ άδικο, πάρα πολύ άδικο να γίνεται κριτική  για την ομάδα ΟΜΟΝΟΙΑ (ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία, διευθυντές, Διοίκηση κ.α). Ας θυμηθούμε όλοι μας που ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ τα τελευταία δύο χρόνια, την προηγούμενη πενταετία ήταν μια ομάδα χωρίς προσωπικότητα, χωρίς τίποτε ουσιαστικά. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι πρωταγωνίστρια στο Κυπριακό πρωτάθλημα, τερμάτισε πέρσι στην πρώτη θέση,  παίζει ομίλους φέτος και είναι στην διεκδίκηση των φετινών στόχων. Είναι νομίζω ότι η λέξη άδικο είναι πολύ λίγη να χαρακτηρίσει την κριτική που γίνεται. Αναλαμβάνουμε την πίκρα και την απογοήτευση του κόσμου, όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο και έτσι πρέπει να ακολουθούμε την ομάδα να την υποστηρίζουμε, να ενθουσιαζόμαστε ναι μεν να λυπόμαστε, αλλά δεν μπορείς από την μια μέρα στην άλλη να μηδενίζεις τα πάντα».