Home TOP NEWS Λεωνή: “Θα ανανέωνα δύο χρόνια το συμβόλαιό του Παπουλή”

Λεωνή: “Θα ανανέωνα δύο χρόνια το συμβόλαιό του Παπουλή”

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν προπονητής, Δημήτρης Λεωνή, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΛ και στην OMONOIA (1-1) στην προημιτελική φάση του κυπέλλου.


Ως πρώην κίπερ που αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες, εξέφρασε την άποψή του για την εικόνα των γαλαζοκίτρινων και των πρασίνων, ενώ έκανε τις εκτιμήσεις του και για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

«Όπως ξέρουμε περιμέναμε ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Ένας προημιτελικός τον οποίο περίμενα να είναι έτσι, περισσότερο με δύναμη παρά ποιότητα. Δεν ήταν πολύ καλό, δεν υπήρχε θέαμα, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν κακό. Δεν θέλησαν να ρισκάρουν, ήταν μέτρια έως κακή η απόδοση των ομάδων και είδαμε αυτό το θέαμα που είδαμε», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Με βάση την εικόνα της στα τελευταία παιχνίδια περίμενα την ΑΕΛ καλύτερη και ότι θα έμπαινε καλύτερα παίζοντας περισσότερο να πάρει τη νίκη επειδή έπαιζε και στην έδρα της και θα είναι πιο δύσκολο στον επαναληπτικό. Μπορούν και οι δύο ομάδες στην επόμενη φάση. Μακάρι να δούμε έναν καλύτερο επαναληπτικό και ο καλύτερος να περάσει. Επειδή έμειναν πίσω στο πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι ο μοναδικός στόχος, προσπάθησαν να κάνουν όσο λιγότερα λάθη, να προσέξουν και θέλησαν να είναι επιφυλακτικοί και να μην ρισκάρουν, με σκοπό να τα δώσουν όλα στον επαναληπτικό».

Αν περιμένει ανάλογο παιχνίδι: «Δεν νομίζω να είναι το ίδιο παιχνίδι, θα έχουν χρόνο για βελτιώσεις οι δύο προπονητές. Νομίζω θα είναι πολύ καλύτερο παιχνίδι. Μπορεί στο πρωτάθλημα να δοκιμάσουν διάφορα σε συστήματα και παίκτες. Ειδικά ο νέος προπονητής της Ομόνοιας θα έχει το χρόνο του να μάθει καλύτερα την ομάδα και να δουλέψει. Είναι μεγάλες ομάδες με εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ τους. Δεν νομίζω αν περάσει κάποια ομάδα και παίξει με άλλη του α’ γκρουπ να έχει πλεονέκτημα. Τα παιχνίδια στο β’ γκρουπ δεν είναι ανταγωνιστικά και έχουν μόνο το κύπελλο η ΑΕΛ και η Ομόνοια. Έχει και τα κατά του και τα υπέρ του αυτό. Οι ομάδες του α’ γκρουπ που έμειναν στο κύπελλο, έχουν και το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Για την απόδοση του Σάντος και το ωραίο του τέρμα: «Αυτός ο παίκτης έχει πολύ καλά στοιχεία από τη μέρα που ήρθε. Έχει ποιότητα και γίνεται συνεχώς καλύτερος, σκόραρε ωραίο γκολ. Η ΑΕΛ μπορεί να επενδύσει σε αυτόν. Είναι κρίμα να χαθεί έτσι παίκτης. Ανανέωσε το γνωρίζω και είμαστε τυχεροί άμα υπάρχουν τέτοιοι παίκτες στο πρωτάθλημα.

Αν φέρει ευθύνη ο Ουζόχο που δέχθηκε το τέρμα από την κλειστή του γωνία: «Δεν νομίζω να φέρει ευθύνη. Βλέπεις πολλούς τερματοφύλακες να κολλάνε στο δοκάρι και να περνάει η μπάλα μισό μέτρο δίπλα τους. Δεν μπορείς να το πεις αυτό αν φέρει ευθύνη για την κλειστή γωνία. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο».

Για τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους: «Θα είναι η χρονιά του. Έχει τα φόντα για μεγάλη καριέρα και με τις ευκαιρίες που παίρνει από τον κύριο Λένον θα μπορεί να μεγαλουργήσει. Του άρεσε πολύ ο μικρός και νομίζω είναι στα ίδια επίπεδα με τους άλλους νεαρούς, απλά δεν είχε πολλές ευκαιρίες από τον Χένινγκ Μπεργκ. Τον γνωρίζω από τότε που ήμουν στην Ομόνοια με τον Γιάννη Αναστασίου και μπορώ να πω είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

Για τον Παπουλλή: «Ο Παπουλής είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ό,τι και να πεις για αυτόν είναι λίγο. Χωρίς αμφιβολία θα ανανέωνα δύο χρόνια το συμβόλαιό του. Δες τον Λούκα Βύντρα που δούλεψα μαζί του στην Ομόνοια. Ήταν πρώτος σε εργομετρικά. Ένας ποδοσφαιριστής άμα προσέχει τη διατροφή του, τον ύπνο του, τον τρόπο ζωής και πως γυμνάζεται, είναι λογικό να παίζουν σε τέτοια ηλικία. Ο Παπουλής στα 37 του είναι ο καλύτερος παίκτης στη θέση του και για την Εθνική δεν υπάρχει άλλος καλύτερος για να κληθεί στη θέση που παίζει».

«Τα παιδιά που βάζει ο Κετσπάγια στην Ανόρθωση είναι πολύ καλοί. Ειδικά ο Χρυσοστόμου και πρέπει να το αξιοποιήσει η Ανόρθωση αυτό», πρόσθεσε στη συνέχεια για το θέμα ανάδειξης νεαρών παικτών.

Για την Ομόνοια σημείωσε πως καλό είναι στο εξής να πάρουν περισσότερο χρόνο οι νεαροί της: «Η Ομόνοια πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί. Δεν μπορεί να έχει παίκτες που να μην αντέχουν στην πίεση του πρωταθλητισμού. Δεν υπάρχει ηλικία για μένα. Χρειάζεται να πάρουν ευκαιρίες και να αξιολογηθούν όλοι οι νεαροί».

Για τον Παπαφώτη είπε: «Ο Παπαφώτης ξέρουμε από τη Δόξα πόσο καλός είναι. Για μένα είναι πολύ καλός, ξέρει μπάλα. Ο Φραντζής είναι ευκαιρία τώρα να πάρει παιχνίδια. Έδειξε καλά στοιχεία, είναι έξυπνος και τώρα είναι η ώρα να πάρει ευκαιρίες. Ξέρουν καλύτερα οι προπονητές και πρέπει να το κάνουν, να τούς δίνουν ευκαιρίες».

Για το πρώτο δείγμα του Λένον: Είναι πολύ νωρίς, δεν μπορεί από τώρα να βάλει τη δική του φιλοσοφία. Χρειάζεται χρόνος για να μάθουν την νοοτροπία του οι παίκτες και τον τρόπο που θέλει να παίζει. Αν συνεχίσει όπως στην Σκοτία, θα μείνει πολλά χρόνια στην Ομόνοια. Το στιλ του κ. Λένον είναι να παίζει πάντα επιθετικά. Μόλις ήρθε Κύπρο πρέπει να του δώσουμε χρόνο και μετά θα δούμε και θα τον αξιολογήσουμε».

Για το γεγονός πως έμειναν εκτός εξάδας Ομόνοια και ΑΕΛ: «Εκεί που περιμέναμε όπως πέρσι να πρωταγωνιστήσουν, έμειναν εκτός. Έτσι είναι κάποιοι έπρεπε να μείνουν εκτός. Αυτός που θα προκριθεί θα τα δώσει όλα για το κύπελλο. Αυτός που θα αποκλειστεί θα συνεχίσει στο β’ γκρουπ και όσο αγγαρεία κι αν θεωρείται πρέπει να πάρει όσο πιο πολλά θετικά γίνεται και να αξιοποιήσει καταλλήλως τους αγώνες»

Πηγή:24sports.com.cy