Home TOP NEWS Νεοφυτίδης για κάρτα φιλάθλου: «Δεν αλλάζει τίποτα από τα όσα ισχύουν σήμερα»

Νεοφυτίδης για κάρτα φιλάθλου: «Δεν αλλάζει τίποτα από τα όσα ισχύουν σήμερα»


Ο εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα.

Για τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή: «Θεωρώ πως ήταν μία αρκετά εποικοδομητική συζήτηση, που ίσως θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από έξι χρόνια. Η ουσία του θέματος είναι πως θα γίνει καλύτερη χρήση της κάρτας φιλάθλου. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα που προέκυψαν. Εμείς σαν Σύνδεσμος είμαστε ξεκάθαρα υπέρ του οποιοδήποτε μέτρου θα φέρει τον κόσμο πίσω στα γήπεδα, αρκεί να υπάρχει ασφάλεια. Στα θέματα που αφορά την κατάσταση των γηπέδων, την ακαταλληλότητα των γηπέδων, αν εξαιρέσουμε το ΑΕΚ Αρένα και το ΓΣΠ, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Για τα γήπεδα στην Κύπρο: «Η ασχήμια και η κατάσταση των γηπέδων δεν ισχύει μόνο στα γήπεδα της Α’ κατηγορίας, αλλά και στις πιο χαμηλές κατηγορίες. Το ίδιο το υγειονομείο θα έπρεπε να είχε κλείσει γήπεδα γιατί δεν τηρείται ούτε η στοιχειώδης καθαριότητα».

Για την πρόταση του ΠΑΣΠ: «Προτείναμε να δουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις που εφαρμόζονται σε άλλα πρωταθλήματα, όπως το Ισπανικό. Υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν όσα συμβαίνουν στο γήπεδο, το οποίο φυλάσσεται για 30 ώρες μετά το τέλος του αγώνα και μετά διαγράφεται. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση στα γήπεδα, να μπουν καλύτερες κάμερες, αλλά και να γίνεται σωστή ταξιθέτηση».

Για την μεταφορά του μητρώου στα σωματεία: «Με τη μεταφορά της χρήσης του αρχείου από τον ΚΟΑ στα Σωματεία, δεν αλλάζει τίποτα από τα όσα ισχύουν σήμερα. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό και δεν ξέρω αν αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Βλέπεται να έχουν γίνει συλλήψεις; Έγιναν κάποιες συλλήψεις που μπορεί να ήταν λανθασμένες».

Για το γεγονός πως οι περισσότερες μεγάλες ομάδες δεν συμφωνούν με την κάρτα φιλάθλου: «Δεν νομίζω πως θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Υπάρχουν κάποιες εισηγήσεις για κάποια μέτρα και θα δούμε. Αν θέλουν να παρουσιάσουν κάποιες προτάσεις, έχουμε όλη τη διάθεση και το χρόνο για να κάνουμε μία παρουσίαση».