Home TOP NEWS Χαρίτου: “Δεν μπορείς να στηρίζεσαι στην προϊστορία – Είναι η τελευταία ευκαιρία...

Χαρίτου: “Δεν μπορείς να στηρίζεσαι στην προϊστορία – Είναι η τελευταία ευκαιρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να σώσει τη χρονιά”

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέας Χαρίτου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιγνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους, αναφορικά με τον αποψινό πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».


Οι δηλώσεις του Ανδρέα Χαρίτου:

Αρχικά είπε: «Αν και δεν άκουσα τι είπε προηγουμένως ο Μπεκιάι δεν νομίζω να διαφέρει πολύ η άποψη μου. Πρόκειται για αμφίρροπο παιχνίδι και οι δύο ομάδες θέλουν διακαώς την πρόκριση και το κύπελλο. Πάνω-κάτω είναι ισοδύναμες. Πιστεύω η πρόκριση θα κριθεί στα δύο παιχνίδια εκτός και αν… Επειδή υπάρχει και το ενδεχόμενο σε μία ομάδα να πάνε εντελώς ανάποδα τα πράγματα και να εξελιχθεί άσχημα ένα παιχνίδι για τη μία πλευρά».

Για την παράδοση στο «Α. Παπαδόπουλος» που είναι υπέρ της Ομόνοιας και αν παίζει ρόλο: «Παίζει ρόλο κυρίως στη ψυχολογία των οπαδών κυρίως. Δεν μπορείς να στηρίζεσαι στην προϊστορία. Προσθέτει εσωτερικά στον οπαδό μια αυξημένη αισιοδοξία, ναι. Τίποτα παραπάνω. Οι παίκτες κάθε χρονιά είναι διαφορετικοί άρα δεν προσθέτει επιπλέον πιθανότητες πρόκρισης αυτό. Ναι, η Ομόνοια έχει καλή παράδοση στο “Παπαδόπουλος”, αλλά δεν παίζει σημαντικό ρόλο».

Για τη σεζόν γενικώς: «Δυσκολέψαμε τους εαυτούς μας. Μία χρονιά απογοητευτική και εντελώς απρόσμενη. Κανείς δεν μπορούσε η πρωταθλήτρια να καταλήξει στη χειρότερη βαθμολογική της κατάταξη και να παίζει αδιάφορα παιχνίδια στο β’ γκρουπ. Είναι η τελευταία της ευκαιρία για να σώσει τη χρονιά με έξοδο στην Ευρώπη και τον δεύτερο σε αξία τίτλο στην Κύπρο γράφοντα μία ακόμη χρυσή σελίδα στην Ιστορία της αλλά για μένα σημαντικότερη είναι η Ευρώπη».

Τι θα ήθελε να δει απόψε στην ομάδα του: «Θα ήθελα να δω στοιχεία που είχε πέρσι η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Οι παίκτες να πιστέψουν στον εαυτό τους και με εμφάνιση που να εμπνέει εμπιστοσύνη στον κόσμο της. Και να παρουσιάσει ευστοχία σε ευκαιρίες που θα δημιουργήσει διότι έχει πρόβλημα φέτος σε αυτό, στο σκοράρισμα. Η αδυναμία αυτή διαπιστώθηκε από πέρσι και την ένιωσε ο κόσμος. Πέρσι είχαμε και πολύ καλή αμυντική λειτουργία που λειτούργησε. Φέτος επιδεινώθηκαν οι αδυναμίες».

Για το γεγονός ότι η Ομόνοια ήταν πολύ καλή στον επαναληπτικό με την ΑΕΛ: «Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση και παραλίγο να μην ανταμειφθεί. Τόσες ευκαιρίες από ατυχία ή αστοχία δεν τις αξιοποιήσαμε και μπορούσαμε στο τέλος με μία πολύ καλή εμφάνιση να αποκλειστούμε».

Για τους παίκτες που θεωρεί πως πρέπει να έχουν καταλυτική εμφάνιση: «Πάνω-κάτω γνωρίζουμε το 90% των παικτών που ίσως επιλεγούν απόψε. Θα έλεγα ατομικά περιμένουμε κάτι από τον Λοΐζου που να μπορεί να αποφέρει κάτι καλό. Είναι ανεβασμένος, ξεπέρασε εκείνη τη μέτρια απόδοση. Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί. Έχει ταλέντο και μπορεί να ηγηθεί ακόμη και σε αυτή την ηλικία με την απόδοσή του. λίγη παραπάνω ουσία θα ήθελα να δω και από τον Λοβέρα. Μου αρέσει αυτός ο παίκτης. Η άμυνα θα χρειαστεί να είναι πολύ πιο προσεκτική και ο Φαμπιάνο άμα χρειαστεί όπως πέρσι να είναι παρών».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια και τον Νιλ Λένον: «Είναι δύο προπονητές που φιλοδοξούν να οδηγήσουν σε επιτυχία την ομάδα τους και στην Ευρώπη. Είδα κάποια βελτίωση με τον Λένον στο κύπελλο επειδή στο πρωτάθλημα απουσιάζει το κίνητρο και γίνονται αλλαγές. Δεν ενθουσιάζεται και πολύ η ομάδα με αυτά τα παιχνίδια. Θα ήθελα μία καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα».