Home TOP NEWS Ξιούρουππας: “Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει πώς να συμπεριφερθεί σε...

Ξιούρουππας: “Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει πώς να συμπεριφερθεί σε μεγάλα παιχνίδια”


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Πανίκος Ξιούρουππας, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους, αναφερόμενος στην εμφάνιση και την πρόκριση της ομάδας μας στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τον αγώνα: «Ήταν μια επαγγελματική πρόκριση. Πράγματι η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία και μπορώ να πω πως ήταν άτυχη στο θέμα σκοραρίσματος. Δεν θυμάμαι άλλη φορά 17-19 τελικές και περίπου 9 στο στόχο. Η απόδοση κάποιων παικτών κλειδιά έφερε την πρόκριση που ήταν και ο στόχος».

Για τον τρόπο που προσέγγισε η ομάδα το παιχνίδι: «Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει πώς να συμπεριφερθεί σε μεγάλα παιχνίδια. Γι’ αυτό διαφέρει και πρωταγωνιστεί σχεδόν πάντα. Είναι εκεί που ξεχωρίζουν οι μεγάλες ομάδες. Η προετοιμασία γίνεται με κάθε σοβαρότητα και μπορώ να την χαρακτηρίσω επαγγελματική πρόκριση».

Για την εμφάνιση της ομάδας: «Η εμφάνιση ήταν πολύ καλή παρά το γεγονός πως έλειψε το γκολ. Ψες δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, πρεσάραμε πολύ ψηλά και η ομάδα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η ΑΕΛ περίμενε προς το τέλος να βγει μπροστά. Γι’ αυτό κι έλεγχε τον αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα».

Για τους παίκτες κλειδιά: «Είδαμε παίκτες που απολαύσαμε την περσινή χρονιά να είναι σε εκείνο το επίπεδο όπως ο Λέτσιακς και ο Λοΐζος. Είδαμε τον Μπασιρού να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, ενώ κι ο Φαμπιάνο εκεί που χρειάστηκε είπε όχι».

Για το γεγονός πως η ΑΕΛ στο τέλος βγήκε μπροστά: «Η αξία της πρόκρισης και της απόδοσης μεγαλώνει γιατί είναι απέναντι στην ΑΕΛ που δεν είναι τυχαία ομάδα. Έχει ιστορία στο κύπελλο και είναι ομάδα που παρουσιάζεται σοβαρή στο πρωτάθλημα. Δεν ήταν εύκολος αντίπαλος».

Για το γεγονός πως δεν τελείωσε πρόωρα η σεζόν: «Η αλήθεια είναι πως ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί. Φέρνει αισιοδοξία η πρόκριση όμως ο στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Βήμα με το βήμα θα πρέπει να φθάσουμε στον τελικό και μαζί με τον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο πρέπει να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Η χθεσινή νίκη θα έχει σημασία μόνο αν έρθει το κύπελλο».

Για τον κόσμο: «Δεν είχα καμιά αμφιβολία. Ήταν ζωντανή η εξέδρα, γεμάτο γήπεδο. Το πεθυμήσαμε και εμείς και οι παίκτες. Είναι αυτά που ομορφαίνουν το άθλημα. Ο κόσμος της Ομόνοιας ξέρει να γεμίσει τα γήπεδα».

Για τον Μάταβζ: «Ναι έπαιξε πολύ καλά. Έδειξε πάθος και είχε πολλά τρεξίματα στην άμυνα. Αυτό δείχνει και τη σοβαρότητα που η ομάδα αντιμετώπισε το παιχνίδι».

Για το γεγονός πως οι δυο ομάδες απουσιάζουν απ’ την πρώτη εξάδα: «Νομίζω πως η εξάδα είναι πολύ πιο φτωχή χωρίς την Ομόνοια και την ΑΕΛ. Δεν ήμασταν σταθεροί στην απόδοση μας και είναι κρίμα. Γι’ αυτό στο τέλος πήραμε αυτό που μας άξιζε σε σχέση με το πρωτάθλημα».

Για τον Λένον και το πως ζει το παιχνίδι: «Δεν με ξάφνιασε καθόλου γιατί είναι ένας προπονητής που ζει έντονα το παιχνίδι. Ήξερε την σημασία του παιχνιδιού και έβλεπε την ομάδα του να χάνει τη μια ευκαιρία πίσω απ’ την άλλη. Είναι εκδηλωτικός στον πάγκο και ιδιαίτερος. Εμένα να σας πω την αλήθεια μου άρεσε και είμαι σίγουρος θα ζήσουμε κι άλλα τέτοια».

Για τον Ιταλό διαιτητή: «Ήταν πολύ καλή διαιτησία. Θα μου πείτε για κάποια φάουλ στον Λοΐζο αλλά δεν θα σταθώ εκεί. Κανείς δεν μιλά γι’ αυτόν και είναι επιτυχία του. Είδαμε συνολικά να σφυρά 23 φάουλ, ενώ στην Κύπρο φθάνουμε και στα 40. Όταν σφυρά συνέχεια θα χαλάσει τον ρυθμό. Το άφηνε και ήταν πολύ καλός».