Home Uncategorized Αναστάτωση στα Κελιά. Τουρκική σημαία κυμάτιζε στην εκκλησία

Αναστάτωση στα Κελιά. Τουρκική σημαία κυμάτιζε στην εκκλησία

http://www.astra.com.cy/images/agios-antonios.jpg


Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί σε τρία χωριά της Επαρχίας Λάρνακας, τα Κελιά, τους Τρούλους και την Ορόκλινη από μια προκλητική ενέργεια που φέρει την υπογραφή, όπως εκτιμάται των κατοχικών αρχών.

Οι κάτοικοι των Κελιών γύρω στις έξι και τριάντα το πρωί αντίκρισαν μια τουρκική σημαία στον ιστό όπου κυμάτιζε η ελληνική σημαία στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου.

Κάτω από τον ιστό υπήρχε ένα δρεπάνι, στα σκαλιά του ναού εντοπίστηκαν περίπου δώδεκα επιστολές και έγγραφα στην τουρκική γλώσσα και μια κολοκύθα δεμένη με αλυσίδα, ενώ στον εξωτερικό τοίχο της εκκλησίας αναγράφηκε σύνθημα στην τουρκική γλώσσα.

Στόχος έγινε και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνιώτη, στους Τρούλους, όπου οι μοναχοί εντόπισαν στην εξώπορτα της μονής πεταμένη μια ελληνική σημαία και επιστολές στα τουρκικά, ψηφιακούς δίσκους, δρεπάνι και βιβλία σκορπισμένα στο χώρο στάθμευσης του μοναστηρίου.

Πάνω στη σημαία αναγράφηκαν υβριστικά συνθήματα.

Το τρίτο κτύπημα έγινε στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Ορόκλινη, όπου στη θέση της σημαίας ύψωσαν ένα μαύρο παντελόνι.

Μέλη της αστυνομίας από το πρωί διεξάγουν έρευνες για διαλεύκανση της υπόθεσης.

πηγή: Astra