Home Uncategorized 45.000 κυνηγοί κατά την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση

45.000 κυνηγοί κατά την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση

http://www.astra.com.cy/images/kinigoi.jpg


Σύμφωνα με στοιχεία του Ταμείου Θήρας, κατά τη χθεσινή πρώτη κυνηγετική εξόρμηση, κυνήγησαν γύρω στους 45 χιλ. κυνηγούς και η κάρπωση που καταγράφηκε αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη αφού αυτή αναμενόταν να ήταν χαμηλότερη.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Ταμείο Θήρας αναφερόμενο στα δυσάρεστα περιστατικά που συνέβησαν, κατά την 1η κυνηγετική εξόρμηση, σημειώνει ότι εάν τηρούνταν κατά γράμμα όλες οι οδηγίες που αναφέρονταν στο δελτίο τύπου με ημερομηνία 31/10/2012 περισσότερα από αυτά τα ατυχήματα θα είχαν αποφευχθεί.

Τα κυνηγετικά ατυχήματα που συνέβησαν χθες ήταν μειωμένα σε σύγκριση με αυτά προηγούμενων ετών, σημειώνεται.

Όπως αναφέρει το Ταμείο Θήρας, χθες και καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου οι άνδρες της Υπηρεσίας μας διενήργησαν έλεγχο σε πέραν των 800 κυνηγών και καταγγέλθηκαν επτά πρόσωπα. Πέντε πρόσωπα καταγγέλθηκαν διότι κυνηγούσαν χωρίς να έχουν ανανεωμένη άδεια κυνηγίου ενώ άλλα δύο πρόσωπα καταγγέλθηκαν εξωδίκως διότι μετέφεραν συναρμολογημένο κυνηγετικό όπλο εντός του οχήματος τους. (το σχετικό εξώδικο πρόστιμο που προβλέπεται είναι 150€).

Επίσης χθες το βράδυ και μετά από συνεργασία μελών του Ταμείου Θήρας, του Κλιμακίου Πάταξης της Λαθροθηρίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και της ΜΜΑΔ καταγγέλθηκε σοβαρή υπόθεση λαθροθηρίας που αφορούσε κυνήγι λαγών κατά τη διάρκεια της νύκτας. Για την υπόθεση αυτή η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, καταγγέλθηκαν τέσσερα πρόσωπα και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια τρεις φρεσκοσκοτωμένοι λαγοί, ένα κυνηγετικό όπλο και αριθμός φυσιγγίων.

Τέλος, το Ταμείο Θήρας καταδικάζει με βδελυγμία τη θανάτωση δεκάδων σκυλιών από «φόλες» σε διάφορες περιοχές.

πηγή: Astra