Home Uncategorized Κρίνεται στις Βρυξέλλες το μέλλον της Κύπρου

Κρίνεται στις Βρυξέλλες το μέλλον της Κύπρου

money-cyprus_sti_mesi


Το μέλλον της Κύπρου κρίνεται στις διαβουλεύσεις που άρχισαν από νωρίς το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Γύρω στις τρεις άρχισε συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τους προέδρους, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, Χέρμαν Βαν Ρομπέι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση της κατάστασης.

Σε λίγο οι διαβουλεύσεις θα διευρυνθούν με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Τράγκι, της Γ.Δ. του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Κοινοτικές πηγές δεν αποκλείουν ανάλογα με την εξέλιξη των συναντήσεων, ο κύριος Βαν Ρόμπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως την Καγκελάριο Μέρκελ και το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η συνεδρίαση του Εurogroup, που αρχίζει στις επτά, θα βρίσκεται υπό την απόλυτη εποπτεία των κορυφαίων κοινοτικών αξιωματούχων και ηγετών χωρών της Ευρωζώνης, που θα βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία πριν από το άνοιγμα των διεθνών αγορών αύριο το πρωί.

Τον πρόεδρο συνοδεύουν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στενοί του συνεργάτες, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και της Κ.Τ., καθώς και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Γιούρογκρουπ οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρίσκονται σε ανοιχτή και διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΑΣΤΡΑ