Home Uncategorized A.Nεοφύτου: Απόψε δεν θα κοιμηθούμε, θα βρούμε λύση

A.Nεοφύτου: Απόψε δεν θα κοιμηθούμε, θα βρούμε λύση

Averof1


Μήνυμα αισιοδοξίας προς τους Κύπριους πολίτες ότι ο τόπος θα σωθεί, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έστειλε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας ότι «απόψε δεν θα κοιμηθούμε, θα βρούμε λύση».

Όπως είπε, «είμαστε καταδικασμένοι από την ιστορία να βρούμε τη λύση» και «θα βρούμε τη λύση», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε μπροστά μας ούτε μέρες, ούτε βδομάδες» αλλά «μερικές ώρες».

 

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι οι στιγμές είναι πράγματι δύσκολες, εξέφρασε όμως την πεποίθησή του ότι η ηγεσία του τόπου – έστω και την υστάτη – θα αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες για τη σωτηρία του τόπου.
Συμπλήρωσε ότι αυτό «το χρωστάμε στα παιδιά μας», ενώ πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο η πολιτική ηγεσία να «χαραμίσει» την επόμενη γενιά.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο Κύπριος πολίτης, «ο αριστερός και ο δεξιός και ο κεντρώος και ο σοσιαλιστής, νοιάζεται για το μέλλον αυτού του τόπου».
Πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα μήνυμα προς τα κόμματα, ώστε να βρουν λύση για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. «Πιστεύω ότι δεν θα είμαστε η καταραμένη γενιά των πολικών που θα αφήσουμε την χώρα μας να χρεοκοπήσει», είπε.

Συμπλήρωσε ότι κατανοεί τη θέση που εξέφρασαν τα άλλα κόμματα κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, είπε όμως ότι «το διακύβευμα είναι αν θα αφήσουμε ή όχι την χώρα μας να χρεοκοπήσει» και «αν θα σώσουμε ή όχι την χώρα». Είπε ότι πιστεύει στον πατριωτισμό της ηγεσίας και των πολιτών.
Απέφυγε να αναφερθεί στις λεπτομέρειες, λέγοντας ότι ο πολίτες δεν ενδιαφέρεται για αυτά και είπε ότι «αν κάποιοι επιλέξουν να θέτουν το κόμμα πάνω από την πατρίδα, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων να θέσουμε τον τόπο πάνω από τα κόμματα».

Ως προς το αν είναι απογοητευμένος από την στάση της Τρόικας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «όταν η χώρα κινδυνεύει, δεν πολιτεύεσαι με τα αισθήματα και τα συναισθήματα, αλλά με τη λογική να σώσεις τη χώρα σου».
Ερωτηθείς για τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «αυτά είναι βραχυπρόθεσμα» και πρόσθεσε ότι πρέπει «να κοιτάξουμε το δάσος, να σώσουμε την πατρίδα μας».

Ερωτηθείς, τέλος, αν υπάρχουν νεώτερα από τις συναντήσεις του Υπουργού Οικονομικών στη Μόσχα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «δεν υπάρχουν νέα», προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να ψηλώνουμε τον πήχη.

ASTRA