Home Uncategorized Παραιτήθηκε ο Σαρρής. Γεωργιάδης και Αιμιλιανίδου στην κυβέρνηση

Παραιτήθηκε ο Σαρρής. Γεωργιάδης και Αιμιλιανίδου στην κυβέρνηση


Ο πρώτος μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης Αναστασιάδη ανακοινώθηκε νωρίς το απόγευμα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Τρόικα για το κυπριακό μνημόνιο.

Ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής υπέβαλε την παραίτηση του, την οποία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αποδεκτή.
Νέος υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Χάρης Γεωργιάδης και στη θέση του ως νέα υπουργός Εργασίας διορίζεται η Γ.Δ. του υπουργείου Εμπορίου Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η ορκωμοσία τους θα γίνει αύριο στις 9.30 το πρωί και θα ακολουθήσει συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κύριος Σαρρής δήλωσε ότι υπέβαλε την παραίτηση του προκειμένου να διευκολύνει το έργο της τριμελούς ερευνητικής επιτροπής, καθώς κατά το διερευνώμενο διάστημα υπήρξε πρόεδρος του Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι με λύπη του αποδέχθηκε την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, κι εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Μιχάλη Σαρρή για τις πολύτιμες υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι ο κύριος Σαρρής επέδειξε υψηλό πολιτικό ήθος και πολιτική ευαισθησία, λέγοντας ότι η απόφαση του να υποβάλει την παραίτηση του προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής.

ASTRA