Home Uncategorized Βρετανία: Αποσύρονται οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι;

Βρετανία: Αποσύρονται οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι;


Για πολλούς είναι σήμα κατατεθέν της Μεγάλης Βρετανίας. Οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι, μαζί με τα διώροφα λεωφορεία και το Μπιγκ Μπεν είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές εικόνες που παραπέμπουν κατευθείαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο το 3% των Βρετανών κάνει χρήση των δημόσιων σταθερών τηλεφώνων. Την τελευταία δεκαετία ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος ΒΤ έχει αποσύρει 33.000 κόκκινα «κουτιά», ενώ αναμένεται η αφαίρεση άλλων 1.000 μέσα στο 2013.

Η ευρεία χρήση των κινητών τηλεφώνων έχει καταστήσει ουσιαστικά άχρηστα τα δημόσια τηλέφωνα. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά χωριά τα οποία αντιδρούν στην προοπτική αφαίρεσης των τηλεφωνικών θαλάμων, ενώ έχουν καταγραφεί και διαμαρτυρίες από περιοχές όπου ζητούν την επιστροφή των κόκκινων «κουτιών».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΒΤ οι κλήσεις που πραγματοποιούνται από καρτοτηλέφωνα σε πόλεις και κωμοπόλεις ανέρχονται σε 65.000 τη μέρα, αριθμός ικανοποιητικός για να διατηρηθεί σε αυτές τις περιοχές το δίκτυο. Ωστόσο υπάρχουν αγροτικές περιοχές όπου υπάρχουν 12.000 καρτοτηλέφωνα από τα οποία δεν έχει γίνει ούτε ένα τηλεφώνημα για περισσότερο από ένα μήνα.

Όπως και να έχει οι Βρετανοί εμφανίζονται διχασμένοι μπροστά στο ενδεχόμενο να αποσυρθούν ακόμα περισσότεροι τηλεφωνικοί θάλαμοι, καθώς υπάρχουν οι υπέρμαχοι της νέας τεχνολογίας, αλλά υπάρχουν και οι… ρομαντικοί που επιμένουν να επιλέγουν για την επικοινωνία τους ένα κλασικό κόκκινο καρτοτηλέφωνο.

bbc.com