Home Uncategorized Διακοπές στη… Ρώμη λόγω κρίσης θα κάνει και ο πάπας Φραγκίσκος

Διακοπές στη… Ρώμη λόγω κρίσης θα κάνει και ο πάπας Φραγκίσκος


Δεν θα κάνει διακοπές εφέτος το καλοκαίρι ο Πάπας Φραγκίσκος προκειμένου να μείνει «κοντά στους πιστούς που ζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης», όπως έγραψε την Τρίτη η εφημερίδα Il Messagero.

Οπως σημειώνεται οι καθιερωμένες γενικές ακροάσεις των πιστών της Τετάρτης τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα γίνονται στην θερινή κατοικία του ποντίφικα, στην λίμνη του Καστέλ Γκαντόλφο – περίπου 30 χλμ. έξω από την Ρώμη – αλλά στην αίθουσα του πάπα Παύλου ΣΤ’ στο Βατικανό.

Ο πάπας φέρεται ότι εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει εντός παπικού κρατιδίου και τον Αύγουστο σε ένδειξη συμπαράστασης στους πιστούς που δεν μπορούν λόγω της κρίσης να πάνε ούτε μια ημέρα διακοπές.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, ένας στους δύο κατοίκους της Ρώμης δεν θα πάει εφέτος διακοπές, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της χώρας και της καλπάζουσας ανεργίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αγίας Εδρας πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι είπε ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, «ίσως αναπαυθεί» για λίγες ημέρες τον Ιούλιο, πριν από το ταξίδι του στην Βραζιλία – από τις 22 μέχρι τις 29 του μηνός. Το ταξίδι στη Βραζιλία αφορά τη συνάντηση των καθολικών νέων όλου του πλανήτη.

Ο Λομπάρντι απέφυγε να απαντήσει ερωτηθείς αν ο Πάπας θα παραμείνει όλο τον Αύγουστο εντός του παπικού κρατιδίου.

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν έχει μετακομίσει ακόμα στο διαμέρισμα όπου διέμειναν οι προκάτοχοί του, διότι θεωρεί ότι είναι «υπερβολικά μεγάλο και πολυτελές». Διαμένει στον εκκλησιαστικό ξενώνα Σάντα Μάρτα, όπου διανυκτερεύουν οι καρδινάλιοι όταν γίνεται Κονκλάβιο.

ASTRA