Home Uncategorized Ο θείος του Ασαντ πούλησε «παλάτι» για 70 εκατ.

Ο θείος του Ασαντ πούλησε «παλάτι» για 70 εκατ.


Στο φως έρχεται η περιουσία της δυναστείας του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο θείος του Ριφάτ αλ Ασαντ πούλησε επταώροφη κατοικία στην πανάκριβη λεωφόρο Φος του Παρισιού έναντι 70 εκατ. ευρώ.

Ο Ριφάτ αλ Ασαντ, γνωστός και ως ο Χασάπης της Χαμά, αφού κατηγορείται ότι πριν από 21 χρόνια διέταξε τη σφαγή περίπου 25.000 ανθρώπων στη Συρία, είχε βγάλει πέρσι την κατοικία στο σφυρί ζητώντας 100 εκατ. ευρώ.

Ο αγοραστής βρέθηκε τελικά πριν από λίγες μέρες και οι φήμες λένε πως πρόκειται για ρώσο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος κατάφερε να ρίξει την τιμή κατά 30 ολόκληρα εκατομμύρια όπως έγραψε η γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν».

Ο 75χρονος Ριφάτ είναι εξόριστος από το 1984 όταν επιχείρησε να σφετεριστεί την εξουσία από τον αδελφό του και πατέρα του Μπασάρ, τον Χαφέζ αλ Ασαντ.

Υπήρξε διοικητής παραστρατιωτικής δύναμης 55.000 ανδρών η οποία κατέστειλε εξέγερση που ξεκίνησε στη Χαμά της Συρίας το 1982 από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει αναληθείς τις κατηγορίες για συμμετοχή του στη σφαγή.

tanea.gr