Home Uncategorized Σε κρίσιμη κατάσταση ο Νέλσον Μαντέλα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Νέλσον Μαντέλα


Για το ύστατο χαίρε στον Νέλσον Μαντέλα ετοιμάζεται η Νότιος Αφρική, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ο πρόεδρος της χώρας Τζέικομπ Ζούμα ακύρωσε επίσκεψή του στο εξωτερικό και επισκέφθηκε τον Μαντέλα και την οικογένειά του στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Ζούμα θα πήγαινε στη Μοζαμβίκη για τη Σύνοδο της Κοινότητας ανάπτυξης της νότιας Αφρικής (SADC) αλλά, όπως γνωστοποιήθηκε από το γραφείο του, ακύρωσε το ταξίδι για να πάει στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται εδώ και 20 ημέρες ο Μαντέλα.

«Τις τελευταίες 48 ώρες, η κατάσταση της υγείας του πρώτην προέδρου έχει χειροτερεύσει» ανέφερε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Μακ Μαχαράτζ το βράδυ της Τετάρτης. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, συμπλήρωσε.

Στη χώρα φτάνει το Σαββατοκύριακο και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μέρος της προγραμματισμένης του περιοδείας σε τρεις χώρες της Αφρικής. Η προεδρία της Νοτίου ΑΦρικής ανέφερε πως είναι νωρίς ακόμη για να γίνουν τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμά του.

Πρόκειται για την τέταρτη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο που ο 94χρονος Μαντέλα νοσηλεύεται. Όπως αναφέρει το Reuters, οι περιστάσεις έχουν αναγκάσει τους Νοτιοαφρικανούς να συνειδητοποιήσουν πως το πρόσωπο-σύμβολο του κράτους μετά το Απαρτχάιντ δεν θα βρίσκεται για πάντα μαζί τους.

ASTRA