Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Τερμάτισε στη 3η θέση παρά την “5άρα”

Τερμάτισε στη 3η θέση παρά την “5άρα”


Με τον Ανδρόνικο Κακουλλή βασικό και τον Παναγιώτη Γεωργίου να παίζει ως αλλαγή, η Εθνική Παίδων κέρδισε με 5-0 την αντίστοιχη του Σαν Μαρίνο. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης και τελευταία αγωνιστικής του προκριματικού ομίλου για το EURO U17, με την Κύπρο να τερματίζει στην 3η θέση. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κάτω των 17 ετών της χώρας μας δεν πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, όμως ακόμη ελπίζει σε πρόκριση, ως μια από τις ομάδες που είχαν καλύτερη συγκομιδή τερματίζοντας σε αυτή τη θέση. Το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ:

Φινάλε είχαμε σήμερα στο δωδέκατο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 που φιλοξενήσαμε στην Πάφο. Η Εθνική μας στο Κοινοτικό Στάδιο Κουκλιών κέρδισε το Σαν Μαρίνο με 5-0 όμως περιορίστηκε στην τρίτη θέση και θα περιμένει πλέον το φινάλε όλων των ομίλων και με την ελπίδα πως θα περάσει στις καλύτερες τρίτες ομάδες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μονόλογος στο πρώτο ημίχρονο για την Εθνική μας που προηγήθηκε με 3-0 και θα μπορούσε για περισσότερα τέρματα. Τα τέρματα μας πέτυχαν οι Καψός (4′), Παρούτης (22′) και Μάμας (37′). Η Εθνική μας και στο δεύτερο ημίχονο ήταν συνεχώς στην επίθεση κυνηγώντας περισσότερα τέρματα. Στο 60ο λεπτό ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 και στο 65ο λεπτό ο Δημήτρης Ράσπας διαμόρφωσε το 5-0.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Θεοδουλίδη, Θ. Νικολάου (51′ Π. Γεωργίου), Καψός, Χατζηκωνσταντή, Μάμα (45′ Ράσπας), Θ. Ανδρονίκου, Κακουλλής, Κωνσταντινίδης, Βρίκκης, Παρούτης, Θεοδοσίου (41′ Παπαδόπουλος).

“Οι ποδοσφαιριστές μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια και στους τρεις αγώνες, παίζοντας για τη νίκη πάντα όμως κάποιες ατυχίες μας στέρησαν την πρόκριση είτε σαν πρώτοι είτε σαν δεύτεροι στον όμιλο μας. Όμως, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες για να περάσουμε στις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων. Θα περιμένουμε τέλος Οκτωβρίου για να οριστικοποιηθεί, ούτως να ετοιμαστεί η προετοιμασία της ομάδας για τον elite round. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές για την πολύ μεγάλη τους προσπάθεια”, δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Τεχνικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας κ. Σάββας Κωνσταντίνου.

Το παιχνίδι όπως μεταδόθηκε ζωντανά:

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννου Οκκά έδωσαν πολλές δυνάμεις και είναι χαρακτηριστικό πως έχασαν βαθμούς στο φινάλε και των δύο πρώτων αγώνων που έδωσαν. Στις καθυστερήσεις με τη Σουηδία (1-1) και στο 78ο λεπτό με την Πολωνία δεχτήκαμε την ήττα.

Στον επόμενο γύρο θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από τους δεκατρείς ομίλους της προκριματικής φάσης καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες, σύνολο 30 εισιτήρια.

Στο Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» η Σουηδία ισοφάρισε 1-1 την Πολωνία στις καθυστερήσεις και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στον elite round.

Όλα τα αποτελέσματα του Ομίλου:
Κύπρος-Σουηδία 1-1
Πολωνία-Σαν Μαρίνο 8-0
Κύπρος-Πολωνία 0-1
Σουηδία-Σαν Μαρίνο 9-0
Κύπρος-Σαν Μαρίνο 5-0
Πολωνία-Σουηδία 1-1

Η τελική βαθμολογία στο 12ο όμιλο:

1Πολωνία3 αγ.2 Νί.1 Ισ.0 Ήτ.10 Γ+1 Γ- 7 Βα.
2Σουηδία3 αγ.1 Νί.2 Ισ. 0 Ήτ.11 Γ+2 Γ- 5 Βα.
3Κύπρος3 αγ.1 Νί.1 Ισ.1 Ήτ.6 Γ+2 Γ-4 Βα.
4Σαν Μαρίνο3 αγ.0 Νί.0 Ισ. 3 Ήτ.0 Γ+22 Γ- 0 Βα.

 

Από τους 13 ομίλους, συμπεριλαμβανομένου αυτού που συμμετείχε η Κύπρος, οι έξι (3ος, 4ος, 8ος, 9ος, 11ος, 12ος) ολοκληρώθηκαν. Έως τώρα η Εθνική Παίδων της χώρας μας έρχεται δεύτερη στην κατάταξη με τις καλύτερες τρίτες. Συνολικά τέσσερα εισιτήρια θα δοθούν με αυτό τον τρόπο, αφού τα υπόλοιπα 26 θα πάνε στις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες δύο θέσεις κάθε ομίλου.

Όσον αφορά τους ομίλους που βρίσκονται σε εξέλιξη, πέντε στο σύνολο, στους τρεις (2ος, 5ος, 6ος) καμία από αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση δεν θα έχει καλύτερη συγκομιδή από την Κύπρο, ενώ για τους άλλους δύο (7ος, 10ος) είναι νωρίς για να λεχθεί ακόμη κάτι. Δεν ξεκίνησε η δράση σε δύο (1ος, 13ος) ομίλους.

Με αυτά τα δεδομένα, η Κύπρος περιμένει να μάθει τα νέα σε ακόμη τέσσερις ομίλους, ελπίζοντας πως έστω οι δύο να μην έχουν καλύτερη συγκομιδή. Από τον 8ο όμιλο τα Σκόπια μάζεψαν πέντε βαθμούς, ενώ στον 4ο η Τουρκία τέσσερις βαθμούς, όσους και η Κύπρος, που είχε όμως καλύτερο απολογισμό στα γκολ (πέτυχε έξι και δέχθηκε δύο, σε αντίθεση με τους Τούρκους που επίσης δέχθηκαν δύο, αλλά πέτυχαν πέντε).