Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Οδυσσέως: «Είμαι περήφανος για την προσπάθεια τους»

Οδυσσέως: «Είμαι περήφανος για την προσπάθεια τους»

 


Χαμένη βγήκε στον τελικό του Πρωταθλήματος Grassroots στην κατηγορία U12 η ΟΜΟΝΟΙΑ του κλιμακίου Λεμεσού, όμως ο προπονητής της ομάδας δήλωσε στην ιστοσελίδα μας πως υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το τρόπαιο. Ο Οδυσσέας Οδυσσέως τόνισε πως πρώτιστος στόχος είναι τα παιδιά να δουλεύουν σωστά και να παίζουν ορθόδοξο ποδόσφαιρο γιατί στην τελική αυτό που θέλει ο ίδιος, έχοντας σκοπό να βοηθήσει τους μικρούς μια μέρα να φτάσουν στο ψηλότερο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Στην 2η θέση Παγκύπρια οι μικροί της U12

Οι “πράσινοι” ένιωσαν μεγάλη απογοήτευση, αφού στη σεζόν μετρούσαν 22 νίκες και καμία ήττα, που όμως αυτή ήρθε στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς. Όλα όμως είναι μέσα στο παιχνίδι, αυτό είπε ο τεχνικός της ομάδας στους μικρούς μετά το τέλος της αναμέτρησης και ότι δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά την αξία τους! Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αλλά πλέον καλούνται να δουν την επόμενη μέρα και να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά για να έρθει η στιγμή που θα φτάσουν στο σημείο που επιθυμούν.

Ευχαριστημένος παρά το αποτέλεσμα ήταν ο Οδυσσέας Οδυσσέως μετά το παιχνίδι: «Ήταν ένας αγώνας αρκετά δύσκολος, εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι ήμασταν άτυχοι. Η Ανόρθωση είναι ένας αρκετά δυνατός και δύσκολος αντίπαλος, το γνωρίζαμε αυτό, όμως μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τα παιδιά. Φάνηκε στο γήπεδο ότι γίνεται μια αρκετά καλή δουλειά, προσπαθήσαμε με το σωστό τον τρόπο να αναπτυχθούμε, να βάλουμε τη μπάλα κάτω να παίξουμε, φτιάξαμε ευκαιρίες, νομίζω ότι είμαστε άτυχοι ότι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Πρέπει να νιώθουμε περήφανοι! Kαμία φορά σε αυτές τις ηλικίες το σημαντικό δεν είναι να κερδίζεις αλλά το να παρουσιάζεις ένα σωστό σύνολο το οποίο παίζει ορθόδοξο ποδόσφαιρο, ούτως ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να προωθήσουμε παίκτες να παίξουν στο πιο ψηλό επίπεδο. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος και νιώθω ότι το καταφέραμε, παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που δεν θέλαμε».

Για το τι είναι πιο σημαντικό και από τη νίκη μας ανέφερε στη συνέχεια ο προπονητή της ομάδας: «Εμείς να μην ξεχνούμε ότι είμαστε ένα κλιμάκιο και παρόλο που δεν έχουμε αρκετά παιδιά, εντούτοις προσπαθούμε να δουλέψουμε σωστά. Ότι καταφέραμε να πετύχουμε 22 νίκες αυτό το οποίο με κάνει εμένα χαρούμενο και ικανοποιημένο μπορώ να πω είναι ότι έρχονται με σωστό ποδόσφαιρο. Άλλο να παίζεις με σκοπό τη νίκη αποκλειστικά και να κερδίζεις και να αφήνεις στην άκρη κάποια πράγματα όπως την ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών… Πραγματικά είναι πιο ωραίο το συναίσθημα το να κερδίζεις με τον σωστό τον τρόπο. Μακάρι να γινόταν και σήμερα (χθες) στο παιχνίδι να έρθει η νίκη, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αλλά δεν έχει σημασία. Να συνεχίζουν τα παιδιά στους ρυθμούς που παίζουν και είμαι βέβαιος ότι πολλούς από αυτούς θα τους δούμε να αγωνίζονται γιατί όχι στην Α’ κατηγορία και στην πρώτη ομάδα».

Το μήνυμα του στους μικρούς μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα όπως αυτό: «Μετά από κάποια ήττα, ειδικά σε ένα τελικό, δεν είναι εύκολο να συγκρατήσεις ή να πεις τα σωστά πράματα στα παιδιά, είναι μικροί και απογοητεύονται εύκολα. Αυτό το οποίο νιώθω και πιστεύω είναι ότι πράγματα δεν έχει σημασία το ποιος κερδίζει το τρόπαιο. Εγώ τους είπα πως είμαι περήφανος για την προσπάθεια τους. Τους ρώτησα αν νιώθουν οι ίδιοι καλά με το παιχνίδι που έκαναν και ήταν ευχαριστημένα από τον εαυτό τους. Έκαναν σχεδόν τα πάντα, απλώς φάνηκαν άτυχοι, είχαμε τρία δοκάρια, δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ αλλά δεν πειράζει».