Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Εγκλήματα εκτός και εντός γηπέδου…

Εγκλήματα εκτός και εντός γηπέδου…


Πολύ δύσκολα χωνεύετε η προχθεσινή ήττα από την ΑΕΛ στη Λεμεσό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας και πλέον ίσως μια νίκη επί της ΕΝΑΔ να μην είναι αρκετή. Γιατί δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως η ΕΝΑΔ δεν θα κάνει άλλη νίκη, ούτε πως ο Άλεξιτς θα είναι σεληνιασμένος στο παιχνίδι εναντίων της ομάδας του Αγίου Δομετίου. Μάλλον απόντας για μυστηριώδεις λόγους, όπως το προηγούμενο ματς…

Τα πάντα ξεκινάνε από το οικονομικό
Ας μην γελιόμαστε. Δεν είναι εύκολο όλη τη βδομάδα να κάνεις απεργία, να μην ξέρεις αν θα κατέβεις να παίξεις ή όχι και το Σάββατο να μπαίνεις στο παρκέ. Δεν είναι εύκολο επίσης να είσαι απλήρωτος κάποιους μήνες και να παραμείνει συγκεντρωμένος στη δουλειά σου. Γιατί αν οι αθλητές του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν απώθεμα και αν μείνουν απλήρωτοι 1-2 μήνες, δεν θα δυσκολευτούν να τα βγάλουν πέρα, οι καλαθοσφαιριστές με τα 1000-1200 ευρώ και χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, τι απώθεμα να έχουν; Καθόλου τυχαίο λοιπόν, που παίκτες κλειδιά έμοιαζαν να ταξιδεύουν το Σάββατο. Δεν το έκαναν εσκεμμένα, αλλά ξεκάθαρο το μυαλό τους ήταν αλλού και αυτό κόστισε.

Ένας παίκτης, (ελπίζουμε όχι) μια κατηγορία
Ο Παλάλας ήταν σε μέτρια βραδιά, Πέσιτς και Γκάμπριελ είναι έτσι κι αλλιώς μέτριοι. Τι μένει; Ο Άλεξιτς και οι μικροί. Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ περιόριζε τον Άλεξιτς, θα έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. 35 πόντοι, 15 ριμπάουντ και 12 ασσίστ για το Σέρβο και οι πράσινοι πέταξαν τη νίκη στο κάλαθο των σκουπιδιών. Ο παίκτης αυτός έκανε τεράστια διαφορά, παρέσυρε την ΟΜΟΝΟΙΑ στο δικό του αργό ρυθμό και η αδυναμία περιορισμού του ήταν που λύγισε τους πράσινους.
Είναι αδιανότητο ένας και μόνο παίκτης να κάνει τόση ζημιά. Μάλιστα είναι ένας παίκτης τον οποίο ξέρουμε και τον οποίο ο Γαβριήλ Κοιλαράς κράτησε στους 7 πόντους στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων στη Λευκωσία. Γενικότερα ο νεαρός Κύπριος έδειχνε να είναι το αντίδοτο στους σκόρερς αυτού του τύπου, αφού στα ρηχά είχε κρατήσει και το Σούμποτιτς της ΑΕΚ. Δεν γνωρίζουμε φυσικά σε ποια κατάσταση βρίσκεται λόγω της εγχείρησης που υποβλήθηκε, ούτε είμαστε προπονητές για να κάνουμε υποδείξεις, η ουσία είναι όμως πως δεν δοκιμάστηκε το Σάββατο.

Δύσκολο αλλά πρέπει να το παλέψουμε
Το πρώτο που οφείλει να κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι να κερδίσει την ΕΝΑΔ. Αυτό θα της δώσει αν μη τι άλλο το πάνω χέρι. Επειδή όμως δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως δεν θα κάνει άλλη νίκη η ομάδα του Αγίου Δομετίου (έχουν τους τρόπους…στο παρκέ εννοούμε) είναι ξεκάθαρο πως μετά την ήττα στη Λεμεσό η προσπάθεια δυσκόλεψε. Οι πράσινοι έχουν παιχνίδια που μπορούν να κτυπήσουν, με σαφώς πιο αδύναμο ρόστερ για παράδειγμα, έχασαν μόνο 4 πόντους στο προηγούμενο ματς με την ΑΕΚ, γιατί να μην την κερδίσουν τώρα; Το πράγμα δυσκόλεψε, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει και μπορεί να το παλέψει ως το τέλος. Αν μάλιστα στα ματς του Ελευθερία δώσει και ο κόσμος, οι πιθανότητες μας αυξάνονται