Home ΑΡΧΕΙΟ EURO 2016 Στους “8” η Ισλανδία, επιστρέφουν σπίτια τους οι Άγγλοι

Στους “8” η Ισλανδία, επιστρέφουν σπίτια τους οι Άγγλοι

iceland


Η μεγαλύτερη έκπληξη στη νοκ-άουτ φάση του EURO ήρθε στον τελευταίο αγώνα της φάσης των “16”. Η Ισλανδία απέκλεισε την Αγγλία από τη συνέχεια της διοργάνωσης, κερδίζοντας την με 2-1. Μάλιστα η νίκη ήρθε με ανατροπή στο σκορ, αφού τα “λιοντάρια” προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρούνεϊ στο 4ο λεπτό. Οι πανηγυρισμοί των Άγγλων κράτησαν μόλις δύο λεπτά, αφού στο 6′ ήρθε η ισοφάριση με γκολ του Σίγκουρντσον. Το 2-1 πέτυχε στο 18ο λεπτό ο Σίγκτορσον, χαρίζοντας στην ομάδα του μια τεράστια νίκη.

Πλέον η Ισλανδία έχει μπροστά της ακόμη μια πρόκληση. Στα προημιτελικά θα βρει απέναντι της τη διοργανώτρια Γαλλία, που γνωρίζει πως δεν πρέπει να υποτιμήσει σε καμία περίπτωση της Ισλανδία.

Οι συνθέσεις:
Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ (46′ Γουίλσιρ), Άλι, Ρούνεϊ (86′ Ράσφορντ), Στάριτζ, Στέρλινγκ (60′ Βάρντι), Κέιν.
Ισλανδία: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Άρνασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπίρκιρ Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (89′ Τράουστασον), Σίγκτορσον (77′ Έλμαρ Μπιάρνασον).

Τα στιγμιότυπα: