Home ΚΥΠΡΟΣ “Κάκιστη η εικόνα του κυπριακού ποδοσφαίρου”

“Κάκιστη η εικόνα του κυπριακού ποδοσφαίρου”


Την απογοήτευση του για την κάκιστη όπως την χαρακτήρισε εικόνα που παρουσιάζει το κυπριακό ποδόσφαιρο εξέφρασε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» στο SIGMA ο αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ Μάριος Λευκαρίτης. “Να σταματήσουν προσωρινά τα πρωταθλήματα, μέχρι να βρεθούν λύσεις, σε μία εξτρεμιστική προσέγγιση που μπορεί να δοθεί και ίσως να είναι επιβεβλημένη” τόνισε ο κύριος Λευκαρίτης. Ακολουθεί σε λίγο video με όλες τις δηλώσεις του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν έχει μέλλον το κυπριακό ποδόσφαιρο…

«Ασφαλέστατα και έχει μέλλον το κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι πρωτόγνωρα αυτά που γίνονται με τις έριδες και τις αντιπαραθέσεις. Έχει μέλλον νοουμένου να γίνουν όλες αυτές οι ενέργειες που πρέπει».

Για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν…

«Μετά την παραίτηση του εφετείου πρώτη φορά που συμβαίνει στα χρονικά του κυπριακού ποδοσφαίρου. Δεν κατηγορώ τα μέλη του εφετείου. Ήταν αποτέλεσμα τρομερής πίεσης που τους είχε εξασκηθεί από διαφόρους, σωματεία και παράγοντες. Για να πάει μπροστά το κυπριακό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση».

Για το αν θεωρεί δικαιολογημένη την παραίτηση των μελών του εφετείου…

«Δεν μπορώ να απαντήσω, για να καταλήξουν σε αυτή την απόφαση κάποιους σοβαρούς λόγους πρέπει να είχαν. Δεν θέλω να κρίνω νομικούς, έμπειρους και έγκριτους. Δεν μπορώ να κρίνω ούτε το εφετείο, ούτε την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής».

Για το αν ήταν σωστή η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής…

«Θα το έκρινε το εφετείο, το οποίο παραιτήθηκε. Δεν μπορώ να ξέρω πως έκρινε η Δικαστική Επιτροπή. Ότι πω εγώ μπορεί να είναι υπέρ ή εναντίον των δύο σωματείων για αυτή την υπόθεση που είναι εκκρεμή».

Για το τι μπορεί να γίνει…

«Θα ήθελα να σας βοηθήσω. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό το πράγμα. Το μόνο που μπορώ να πω με απλή λογική είναι ότι υπάρχει η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής. Η Δικαστική είπε ότι ο αγώνας επαναλαμβάνεται, δεν είπε ότι πρέπει να γίνει το Σάββατο, αλλά ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ουδέτερο, χωρίς θεατές. Το ΑΠΟΕΛ υπέβαλε έφεση. Εάν δεν ζήτησε να μην αναβληθεί το παιχνίδι, τότε το ΑΠΟΕΛ δεν χάνει τα δικαιώματα του».

Για τις ομάδες που πρέπει να δηλωθούν…

«Υπάρχει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ και εφόσον εκκρεμεί η έφεση πρέπει να αποφασίσει κατά πόσο θα δώσει τον πρωταθλητή και τον δευτεραθλητή. Ανεξαρτήτως του ότι και οι δύο πάνε στο Champions League. Κανονικά μέχρι 31 Μαΐου και μπορεί να δοθεί μία μικρή παράταση. Πριν το τέλος Ιουνίου ξεκινούν οι προκριματικοί γύροι. Μία βδομάδα παράταση μπορεί να δοθεί, σας το λέω με επιφύλαξη».

Για την εικόνα που παρουσιάζει το κυπριακό ποδόσφαιρο…

«Η εικόνα που παρουσιάζει το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι κάκιστη. Πριν 10 μέρες έκανα κάποιες δηλώσεις ότι ίσως θα πρέπει, χωρίς να σημαίνει ότι δεχόμαστε ήττα από τους χούλιγκαν, να σταματήσουμε προσωρινά τα πρωταθλήματα και να καθίσουμε σε ένα τραπέζι όσοι ασχολούμαστε με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι η πιο εξτρεμιστική προσέγγιση που μπορεί να δοθεί, ίσως να είναι επιβεβλημένη».

πηγή: sigmalive