Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Κ. Γεωργιάδης: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε είναι την απόλυτη αυθαιρεσία»

Κ. Γεωργιάδης: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε είναι την απόλυτη αυθαιρεσία»


Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ και αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, την κάρτα φιλάθλου. Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα εμφανίστηκε υπεραισιόδοξος μιας και μίλησε για 70 με 80 χιλιάδες κόσμο που θα προχωρήσει στην έκδοση της κάρτας. Αναλυτικά: 

«Τον τελευταίο μήνα έγινε πολλή δουλειά για να είμαστε έτοιμοι. Το θετικό είναι ότι στην τελευταία σύσκεψη έγινε ξεκάθαρο πως όλα είναι έτοιμα. Θα υποδεχθούμε τον κόσμο χωρίς προβλήματα. Έχουμε αυξήσει τα σημεία έκδοσης. Θα μπορούν να απευθύνονται και στα σωματεία οι φίλαθλοι. Η πιο εύκολη διαδικασία είναι η ηλεκτρονική έκδοση. Ξεπερνιούνται όλα τα θέματα και είμαστε έτοιμοι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι οπαδοί πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι μια νομοθεσία για να έχουν ασφάλεια στα γήπεδα».

Για το τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος μπει στο γήπεδο χωρίς κάρτα…

«Είναι ποινικό αδίκημα να εισέλθεις παράνομα στο γήπεδο. Υπάρχει ποινή και σε περίπτωση που κάποιος από τους ανθρώπους του σταδίου βοηθήσει κάποιο που δεν έχει κάρτα φιλάθλου, να μπει στο γήπεδο. Προσβλέπουμε σε θετική ανταπόκριση για να έχουν ασφάλεια τα γήπεδα».

Για αυτούς που λένε ότι είναι ημίμετρο…

«Χθες ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν με την ΚΟΠ ήταν αυτό. Κάτω πόσο οι υποδομές είναι αρκετές για να εφαρμοστεί το μέτρο. Η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι μπορεί να μην είμαστε στο 100%, όμως το σύστημα είναι προηγμένο. Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εντοπίζει την περιοχή που έγινε η παρανομία. Η φωτογραφία θα μπαίνει στο σύστημα ταυτοποίησης και θα εντοπίζεται ο παρανομούντας. Σε περίπτωση που δεν φαίνεται το πρόσωπο, το σύστημα θα γυρίσει πίσω και θα τον παρακολουθήσει και θα τον βρει. Είναι ένα μέτρο που μπορεί να εντοπίσει τον παρανομούντα».

Για το αίτημα για παράταση εφαρμογής…

«Το αίτημα που συζητήθηκε ήταν για να δοθεί παράταση. Εκείνο που ανησυχούσαν είναι κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε. Δόθηκαν εξηγήσεις από τους τεχνικούς και είναι ξεκάθαρο ότι το σύστημα δουλεύει. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι ήταν μικρός ο χρόνος που δόθηκε. Θεωρώ ότι ίσως και εντός της ημέρας, θα ξεπεράσουμε τις 20.000. Υπάρχει δυνατότητα για να φτάσουμε στις 25.000 μέχρι το Σάββατο. Όποιος θέλει πραγματικά να εγγραφεί, δεν υπάρχει δικαιολογία. Είναι απλή διαδικασία. Ακόμα και κάποιος που θέλει να πάει στο γήπεδο, θα έχει ανθρώπους για να τον βοηθήσουν. Θα βάλουμε τόσο πολλά συνεργεία έγκρισης και σε δύο λεπτά θα γίνεται η διαδικασία για να μπει στο γήπεδο ο φίλαθλος».

Για το ότι ΑΕΚ και Απόλλωνας ζήτησαν να μην εφαρμοστεί το μέτρο στους δύο επαναληπτικούς για το Γιουρόπα Λιγκ…

«Αν γίνει έκπτωση, θα χαλάσουμε όλο το σύστημα. Είναι και τεχνικό θέμα».

Για το νούμερο των καρτών που υπολογίζει ότι θα εκδοθούν…

«70.000-80.000».

Αναφορά έγινε και στους οργανωμένους…

«Δεν είμαστε εναντίον τους. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ. Εκείνο που δεν μπορούμε να δεχτούμε είναι την απόλυτη αυθαιρεσία. Έχει ετοιμαστεί ειδική νομοθετική ρύθμιση για το πως πρέπει να λειτουργούν οι σύνδεσμοι. Το επόμενο στάδιο είναι ότι θέλουμε να τους συγυρίσουμε για να έχουν νομική υπόσταση».

Πηγή: www.sport-fm.com.cy