Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Προτάθηκε ο Ντορινέλ Μουντεάνου

Προτάθηκε ο Ντορινέλ Μουντεάνου

dorinel-munteanu


Σύμφωνα με δημοσίευμα το οποίο υπογράφει ο Πέτρος Παπαγιώργης (24sports.com.cy) στην ΟΜΟΝΟΙΑ προτάθηκε ο Ντορινέλ Μουντεάνου. Πρόκειται για ένα προπονητή που θεωρείται ανερχόμενος στην Ρουμανία, κυρίως λόγω του έργου του στην Οτελούλ Γκαλάτι.

Ο 44χρονος Μουντεάνου φυσικά είναι πασίγνωστος στο ποδοσφαιρικό κοινό, αφού υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών της πατρίδας του, κάτι που μαρτυρούν και οι 134 συμμετοχές του με την Εθνική. Ήταν κυρίως αμυντικό χαφ (έπαιζε και στις πτέρυγες) και έπαιξε σε μεγάλες ομάδες όπως η Κολωνία και η Βόλφσμπουργκ.

Η προπονητική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τη την Κλουζ με την οποία τερμάτισε 5ος την περίοδο 2005-06. Παρότι και η επόμενη χρονιά ξεκίνησε καλά για την ομάδα του, παραιτήθηκε μετά από 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες λόγω διαφοράς φιλοσοφίας και έλλειψη στήριξης από τη διοίκηση. Στη συνέχεια και αφού πέρασε χωρίς να έχει το ίδιο καλά αποτελέσματα από 3 ομάδες, κατέληξε στην Οτελούλ, όπου έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες.

Την πρώτη χρονιά, είχε αναλάβει μια σχεδόν διαλυμένη ομάδα και τερμάτισε στην 8η θέση. Την επομένη όμως (2010-11)  την οδήγησε σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της ιστορίας του ρουμάνικου πρωταθλήματος, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα, το πρώτο της ιστορίας της! Μάλιστα την επόμενη χρονιά, η Οτελούλ του Μουντεάνου έπαιξε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος πάντως δεν ξεκίνησε καλά, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί.

Οπωσδήποτε η περίπτωση Μουντεάνου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, είναι φυσικά όμως μόνο μια από τις πολλές που θα πέσουν στο τραπέζι. Ένα άλλο όνομα που φήμες φέρουν να έχει προταθεί, είναι αυτό του Ρόμπερτ Προσινέτσκι, του πρώην προπονητή του Ερυθρού Αστέρα, που ως γνωστόν απέκλεισε την ΟΜΟΝΟΙΑ στο Γιουρόπα Λιγκ. O Προσινέτσκι είναι ένας προπονητής που θέλει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο με κοντινές πάσες, πέραν όμως της τριετίας του στον Αστέρα, δεν έχει δουλέψει κάπου αλλού.