Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να μην χαμηλώνουμε τις απαιτήσεις μας από την ΟΜΟΝΟΙΑ

Να μην χαμηλώνουμε τις απαιτήσεις μας από την ΟΜΟΝΟΙΑ

ns019760


Από το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής και μετά, έχει επανέλθει η αισιοδοξία και η ελπίδα στο πράσινο στρατόπεδο. Κόσμος, παίκτες και διοίκηση  θεωρούν ότι η ομάδα μπορεί να κάνει την ανατροπή και εμφανίζονται αποφασισμένοι να την στηρίξουν ως το τέλος. Χρειάζεται όμως προσοχή, να μην παρασυρθούμε στον ενθουσιασμό μιας και μόνο εμφάνισης. Άλλωστε δεν κερδίσαμε και στο τέλος είναι τα αποτελέσματα που μετράνε.

Ο πρώτος που δείχνει να μην παρασύρεται από την επιβλητική εμφάνιση είναι ο Σαβέφσκι και πρέπει να ακολουθήσουμε τον τρόπο σκέψης του. “Για ότι γίνεται στη ζωή σου, φταις εσύ ο ίδιος”, είπε ο κόουτς, εννοώντας φυσικά πως η εμφάνιση δεν σημαίνει κάτι αφού δεν έφερε τους τρεις βαθμούς. Πρέπει όλοι μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο να συνεχίσουμε να είμαστε απαιτητικοί από την ομάδα μας, να επιζητούμε συνέχεια τη βελτίωση, να ανεβάζουμε το ταβάνι μας κάθε φορά ένα σκαλί πιο πάνω. ΟΜΟΝΟΙΑ μας λένε και αλίμονο αν είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση και μόνο. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε για μεγάλα πράγματα και δεν συμβιβάζεται με οτιδήποτε άλλο από την κορυφή.

Απαιτητικοί πρέπει να είμαστε και από τους ποδοσφαιριστές σε ατομικό επίπεδο. Τους αγαπάμε, τους στηρίζουμε, όταν είναι καλοί τους αποθεώνουμε, πρέπει όμως να τους ασκούμε και καλόπιστη κριτική, για το καλό τους και το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Μάρκο Σοάρες για παράδειγμα, έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στο Αποέλ. Αν είναι μεμονωμένη όμως τι να την κάνω; Χρειάζεται να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, να την επαναλάβει ξανά και ξανά!

Δεν υπάρχει πιο τρανταχτό παράδειγμα από τον κορυφαίο μέχρι τώρα παίκτη της ομάδα Δημήτρη Χριστοφή. Για αρκετό καιρό λέγαμε όλοι πως έχει φοβερά φυσικά προσόντα αλλά πρέπει να δουλέψει σε κάποια σημεία. Εκεί που κάποιοι θεώρησαν πως έμενε στάσιμος, ο Τζίμης ωρίμασε, άκουσε την κριτική που δεχόταν, δούλεψε σκληρά, βελτίωσε κάποιες αδυναμίες του και φέτος μοιάζει ασταμάτητος! Θα συνεχίσουμε όμως να είμαστε απαιτητικοί από αυτόν, γιατί γνωρίζουμε πως μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο του ακόμα πιο ψηλά!

Πρέπει πάντως να γίνει ξεκάθαρο, δεν πρέπει να φτάσουμε και στο άλλο άκρο, αυτό του μηδενισμού. Θα ήταν άδικο να παραγνωρίζαμε την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε τον τελευταίο καιρό από όλη την ομάδα και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μας λένε ΟΜΟΝΟΙΑ όμως και δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τον πήχη των απαιτήσεων μας. Η ομάδα πρέπει το Μάη να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα.