Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο κόουτς μέσα στο γήπεδο

Ο κόουτς μέσα στο γήπεδο

dscn8958


Λένε πολλές φορές οι προπονητές πως κάποιοι παίκτες είναι σαν “προπονητές μες το γήπεδο”. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν τέτοιο και ασφαλώς πρόκειται για τον Νούνο Ασσίς. Όσοι βρέθηκαν χθες στο οικογενειακό φιλικό της ομάδας, ασφαλώς θα αντιλαμβάνονται τι εννοούμε.

Ο Πορτογάλος σταρ, έδωσε το 100% των δυνάμεων του σαν να ήταν κανονικό παιχνίδι. Δεν σταμάτησε να τρέχει δευτερόλεπτο, δεν σταμάτησε σε κανένα σημείο να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του, ειδικά τους νεαρούς. Όποτε είχε ευκαιρία συμβούλευε τους μικρούς, ενώ δεν έκανε διακρίσεις στο που θα δώσει τη μπάλα, δεν τον ενδιέφερε αν ο αποδέκτης της ήταν μικρός ή μεγάλος, αρκεί η ομάδα του να έπαιζε ορθό ποδόσφαιρο. Στη φάση δε που κέρδισε το πέναλτι έδειξε πως πρώτος του στόχος χθες ήταν να βοηθήσει τους νεαρούς. Ενώ δέχθηκε μια δυνατή κλωτσιά από αμυντικό, σηκώθηκε πάνω, του έδωσε το χέρι και τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη θέλοντας να του δείξει πως δεν έγινε και τίποτα. Στο σημείο αυτό πάντως πρέπει να πούμε, πως και ο Φρέντι Ντο Σάντος ανέλαβε ρόλο “δασκάλου” και ήταν πολύ κοντά στους μικρούς. Είναι μεγάλο ευτύχημα που η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει τέτοιους παίκτες.

Πραγματικά ο Ασίς είναι ένα στολίδι για τα γήπεδα μας, ενώ είναι και πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του τύπου, γιατί θεωρεί πως τα αγγλικά του δεν είναι καλά. “Αν είναι να κάνω κάτι, πρέπει να το κάνω καλά”, έλεγε στον Αντρέα Δημητρίου παλαιότερα όταν του ζητούσε να κάνει δηλώσεις για την επίσημη σελίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Το πόσο ισχυρή προσωπικότητα και μεγάλος παίκτης είναι, φαίνεται πως το αναγνωρίζει και ο Τόνι Σαβέφσκι. Ο προπονητής της ομάδας συνομίλησε χθες για αρκετή ώρα μετά το παιχνίδι με το Νούνο, με τη βοήθεια του Αλεχάνδρο Κάθερες. Είναι ξεκάθαρο πως βλέπει στο πρόσωπο του Πορτογάλου ένα ηγέτη ικανό να διατηρήσει την ηρεμία και την σταθερότητα στην ομάδα, ενώ παράλληλα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεαρούς.