Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Κόουτς, αυτόν να πάρεις!”

“Κόουτς, αυτόν να πάρεις!”


Κανένα ενδοιασμό για την αξία του Χοσέ Μορέιρα δεν είχε ο Νούνο Ασσίς όταν ρωτήθηκε από τον προπονητή του. Είναι τερματοφύλακας πολύ υψηλού επιπέδου απάντησε ο Νούνο  σύμφωνα με τις πληροφορίες και τον γνωρίζει πολύ καλά, αφού υπήρξαν συμπαίκτες στη Μπενφίκα. Ο Ασσίς είναι ένας ποδοσφαιριστής του οποίου η άποψη μετράει, για λόγους ευνόητους.

Η αξία του Μορέιρα σαν τερματοφύλακας όντως υπήρξε τεράστια. Το 2005 άλλωστε πριν έρθει ο πρώτος τραυματισμός στο γόνατο (το δεξί) είχε δεχθεί κρούση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτετ. Ήρθε η ρίξη χιαστών όμως και η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ. Μιλάμε για παίκτη διεθνή με τη Πορτογαλία, που μέχρι πέρσι ήταν στο ρόστερ ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ. Το θέμα όμως δεν είναι η αξία και οι ικανότητες του.

Το ρίσκο της όλης υπόθεσης, αφορά προφανώς την ετοιμότητα του. Ο Μορέιρα δεν έχει παίξει σε καμία ομάδα, αφού από τον Ιούλη είναι άνεργος, αυτός ήταν και ο λόγος που το κασέ του έπεσε πολύ, στα πλαίσια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η αλήθεια είναι πως οι τραυματισμοί του παίκτη, του στέρησαν μια πιθανότατα τεράστια καριέρα, αφού οι οπαδοί της Μπενφίκα τον θεωρούν ακόμα και σήμερα τον “πραγματικό άσσο των Αετών”. Αν οι τραυματισμοί είναι παρελθόν και ο παίκτης μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει κάνει το deal της δεκαετίας. Υπάρχει όμως αυτό το αν…