Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «Όχι στις αλλαγές, ανάλογα με τα συμφέροντα της κάθε ομάδας»

«Όχι στις αλλαγές, ανάλογα με τα συμφέροντα της κάθε ομάδας»

img_3082


Για την απόφαση εξαγοράς της ποινής κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και για θέματα που αφορούν την ομάδα μας, μίλησε το μεσημέρι στο ΣΠΟΡ FM, ο Παύλος Χρυσάνθου.

Για τη νίκη σε βάρος της Ένωσης…

«Ήταν μια σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Η νίκη γίνεται πιο σημαντική γιατί είχαμε πολλές και μαζεμένες απουσίες. Κλήθηκε να αγωνιστεί για πρώτη φορά ο Χριστόφορος Χαραλάμπους. Ήταν το πρώτο του 90λεπτο, τη φετινή χρονιά. Δημιουργήσαμε και χάσαμε μια σειρά από κλασσικές ευκαιρίες από αυτές που θέλεις λίγη τύχη και λίγη προσπάθεια για να πετύχεις το γκολ. Τα καταφέραμε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Αντρέ Άλβες που ήταν σε καλή βραδιά. Πήραμε μια δίκαιη νίκη. Το 1-0 ήταν και το μικρότερο σκορ που μπορέσαμε να νικήσουμε».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες…

«Από τη στιγμή που η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι φύση επιθετική ομάδα σημαίνει ότι θα πρέπει να πετυχαίνεις περισσότερα από ένα γκολ για να νικήσεις. Χάσαμε αρκετούς βαθμούς σε παιχνίδια που δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που βρήκαμε. Είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών, να κάνουν περισσότερη προσπάθεια. Κάνοντας το αυτό θα έχουμε πιο εύκολο έργο. Είδαμε και τερματοφύλακες να κάνουν κορυφαίες εμφανίσεις κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ».

Για τη συνέχεια και την προσπάθεια για είσοδο στην τετράδα…

«Για την ΟΜΟΝΟΙΑ δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Κάθε αντίπαλος δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Και οι τέσσερις ομάδες που προπορεύονται θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Κάθε ομάδα έχει από τρία ντέρμπι. Από αυτά θα προκύψουν βαθμολογικές απώλειες και αυτό θέλουμε να εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το στόχο της τετράδας».

Για τον Μορέιρα…

«Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Του λείπουν όμως, παιχνίδια και θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να είναι κοντά μας. Θα δούμε πως θα αξιοποιήσει η προπονητική ομάδα αυτό τον χρόνο για να δούμε πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί».

Για το θέμα των ανανεώσεων…

«Δεν θα βιαστούμε να μπούμε σε αυτή διαδικασία πριν βρούμε λύσεις σε βασικά θέματα που μας απασχολούν».

Για την απόφαση εξαγοράς της ποινής κεκλεισμένων των θυρών…

«Είναι άλλη μια παγκόσμια πρωτοπορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τα σωματεία είναι αυτά που τροχοδρομούν αυτές τις αλλαγές. Δεν μπορεί αυτές οι αποφάσεις να λαμβάνονται μεσούσης της περιόδου. Ξεκινά το πρωτάθλημα με κάποιες αρχές και είναι αδόκιμο να γίνονται αλλαγές ανάλογα με τα συμφέροντα της μιας και της άλλης ομάδας. Θα ήταν πιο σωστό να γίνει με τη λήξη της περιόδου. Και πέρσι, η ΟΜΟΝΟΙΑ έδωσε πολλά παιχνίδια χωρίς θεατές όμως κανένας δεν συγκινήθηκε, κανείς δεν ήρθε κοντά για να δούμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα. Αντιθέτως, άφησαν μια ομάδα να οδηγηθεί στην οικονομική αφαίμαξη. Κάποιος, εύλογα μπορεί να διερωτηθεί αν αυτός ήταν και ο σκοπός τους. Θεωρούμε ότι τα σωματεία πρέπει να δρουν και να αποφασίζουν με ένα κώδικα αξιοκρατικό. Δυστυχώς έχουμε μια ψήφο στην ομοσπονδία και μια ψήφος δεν μπορεί να καθορίσει τίποτα».