Home TOP NEWS Και το παράδειγμα της ΑΕΚ εκεί…

Και το παράδειγμα της ΑΕΚ εκεί…

AEK - ALVES


Με τη χθεσινή της νίκη, η ΑΕΚ Λάρνακας πάτησε κορυφή και πήρε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Πολλοί λένε πως “θα ξεφουσκώσει” ή ότι “δεν θα αντέξει μέχρι τέλους”. Προφανώς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει αν και πέρσι η συγκεκριμένη ομάδα έχασε το πρωτάθλημα λόγω ενός κακού σφυρίγματος του Τράττου. Εκείνο που ξέρουμε σίγουρα, είναι πως δεν βρίσκονται εκεί τυχαία. Έκαναν όσα παρακαλάμε τις διοικήσεις μας εδώ και χρόνια.

Αν το 2010 έλεγε κανείς πως η άγευστη και βαρετή ΑΕΚ των 1000 οπαδών, μέσα σε 5 χρόνια θα έμπαινε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα έφτανε σε σημείο να θεωρείται διεκδικητής του τίτλου δυο συνεχόμενες χρονιές και θα κτίζει ιδιόκτητο γήπεδο θα τον έβγαζαν όλοι τρελό. Κάπου εκεί όμως, οι άνθρωποι της ομάδας, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, αποφάσισαν να προσλάβουν το Γιόρντι Γκρόιφ και να του δώσουν τα κλειδιά. Από τότε δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Ακόμα και όταν έφυγε ο Ολλανδός, έμειναν πιστοί στο πρόγραμμα τους, επέμεναν στη λογική του τεχνικού διευθυντή και ζητούσαν μάλιστα από τον Κρόιφ να τους προτείνει άνθρωπους με φιλοσοφία που τους ταιριάζει. Το δίδυμο Ρόκα-Κρίστιανσεν (ο πρώτος αποτελεί πρόταση Κρόιφ, ο δεύτερος του πρώτου) είναι η απόδειξη του ότι όταν δουλεύεις σωστά προοδεύεις.

Το παράδειγμα της ΑΕΚ είναι εκεί για να μας πληγώνει. Γήπεδο στις Χαλεπιανές δεν προβλέπεται να κτίσουμε, ομάδα με συνοχή που κάθε χρόνο προσθέτει απλά λίγη ποιότητα δεν έχουμε. Κι όμως επιμένουμε στις ίδιες πρακτικές που μας έφεραν στο βούρκο και περιμένουμε να αλλάξει κάτι. Εν έτη 2015 εξακολουθούμε να αρνούμαστε (να αρνούνται βασικά, αφού οι διοικούντες αποφασίζουν) πως το ποδόσφαιρο προχώρησε, εξελίχθηκε και απαιτεί επαγγελματίες. Η ΑΕΚ των 1000 οπαδών και της ανύπαρκτης ιστορίας(και σε μικρότερο βαθμό η Ανόρθωση) έριξε και το τελευταίο οχυρό, αυτό που έλεγε ότι “με το μπάτζετ μας δεν μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Εμείς πότε θα προοδεύσουμε;

υ.γ. Δεν επιλέξαμε τυχαία την φωτογραφία. Άλβες, Μοντέιρο και Λαμπάν. Πλέον η ΑΕΚ αποτελεί ελκυστικό προορισμό για παίκτες που διαπρέπουν στο νησί μας. Ειδικά ο πρώτος μας πονάει κάθε φορά που χάνουμε τα άχαστα.