Home TOP NEWS Match Report: Απαράδεκτη με…χρυσές αλλαγές και ψυχή

Match Report: Απαράδεκτη με…χρυσές αλλαγές και ψυχή

Κακή για μεγάλο χρονικό διάστημα η ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά με μεγάλη καρδιά και δυο αλλαγές υπερηχητικές, πήρε σημαντικό διπλό επί της Δόξας στο Μακάρειο. Η ομάδα μας ήταν χλωμή και έχανε μέχρι το 78′ όταν ο Κάρβερ πέρασε στο παιχνίδι τους Χριστοφή και Κατελάρη. Εκεί το ματς άλλαξε εντελώς μέχρι που ήρθε το διπλό.


Α’ ημίχρονο

Χειρότερα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ, που σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους ήταν χλωμή. Μόλις στο 5′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Δόξα άνοιξε το σκορ, αφού ο Φοφανά εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας μας και σκόραρε από κοντά κάνοντας το 1-0. Η ομάδα μας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αδυνατούσε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα και η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία να ανήκει στον αντίπαλο. Στο 22′ ο Κάστρο συγκεκριμένα, έφυγε στην πλάτη της άμυνας μας και από πλάγια σούταρε άουτ.

Σιγά σιγά η ομάδα μας ανέβηκε και είχε ένα καλύτερο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο στο ημίχρονο. Στο 34′ έφτιαξε και την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντάρμπισαϊαρ έκανε κοντινή πλάσα, την οποία απέκρουσε ο Νέγκρι με υπερένταση. Δυο λεπτά μετά ο τερματοφύλακας της Δόξας έκανε νέα σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Κλέιτον. Τελικά, νικήθηκε από τον Σέρινταν στο 36′. Μετά από πλάγιο του Παντελιάδη, ο Ιρλανδός από κοντά έκανε το 1-1!

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΟΜΟΝΟΙΑ απείλησε μόνο μια φορά. Ο Μαργκάσα βρέθηκε στο κουτί, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Νέγκρι. Σκορ ημιχρόνου 1-1 με την ΟΜΟΝΟΙΑ να μην έχει την απόδοση προηγούμενων παιχνιδιών.

Β’ ημίχρονο

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κρατάει μπάλα αλλά να μην μπορεί να γίνει όσο απειλητική θα έπρεπε. Δυο σουτ του Κλέιτον – το ένα έφυγε άουτ και το άλλο αποκρούστηκε από τον Νέγκρι – ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το παιχνίδι ως το 65′.

Τελικά η ΟΜΟΝΟΙΑ πληγώθηκε από την άμυνα και την γενικότερη εικόνα της και δεύτερη φορά. Στο 68′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα έχασε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο δοκάρι εντελώς μόνος ο Ρούντι έκανε το 2-1. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέδρασε και στο 71′ έκανε την πρώτη σοβαρή ευκαιρία της στο ημίχρονο. Μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Φλορέσκου που έκανε κεραυνοβόλο σουτ. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ρουμάνου, αφού είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Νέγκρι.

Η επόμενη ευκαιρία για την ομάδα μας, ήρθε στο 81′. Ο Χριστοφή πλαγιοκόπησε, έκανε καλή σέντρα και βρήκε αφύλακτο τον Ντάρμπισαϊαρ, η κεφαλιά του όμως πέρασε άουτ. Οι δυο τους, ήταν πρωταγωνιστές και στην επόμενη ευκαιρία, η οποία μεταφράστηκε σε γκολ. Ο Χριστοφή συνδυάστηκε με τον Φλόρες, μπήκε από πλάγια στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντάρμπισαϊαρ. Ο Ματ αυτή τη φορά δεν λάθεψε και έγραψε το 2-2.

Ο Τζίμης μπήκε ζεστά στο παιχνίδι και στο 84′, λίγο έλειψε να φέρει τούμπα το παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Σέρινταν, μπήκε στη φάση, τραβήχθηκε από πίσω και εν τέλη σκόραρε με διπλή προσπάθεια. Ο Λεόντιος Τράττος, αγνόησε το τράβηγμα και σφύριξε χέρι του Χριστοφή στην πρώτη προσπάθεια του, κιτρινίζοντας παράλληλα τον επιθετικό μας. Στο 87′ απείλησε ξανά με σουτ που πέρασε άουτ.

Και δεν σταμάτησε εκεί ο Χριστοφή αφού συνέχισε να είναι εξαιρετικός μέχρι που το ματς ήρθε τούμπα. Στο 89′ έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, έφερε τη μπάλα στον Κωνσταντινίδη και αυτός έκανε συρτή σέντρα. Αποδέκτης της ο Φάνος Κατελάρης, που σούταρε από κοντά και έκανε το 2-3!

Συμπερασματικά

Τρία πράγματα. Πρώτον η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν απαράδεκτη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και εμφάνισε αμυντικές αδυναμίες που είδαμε στον δεύτερο γύρο. Δεύτερον, έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα γιατί βρέθηκε πίσω στο σκορ 2 φορές και έχανε μέχρι το 84′. Τρίτον, Χριστοφή και Κατελάρης υπενθύμισαν σε όλους μας πόσο σημαντικά κεφάλαια είναι για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Με δεδομένο πως τελειώνει το συμβόλαιο τους, πρέπει να γίνουν άμεσα οι όποιες ενέργειες.