Home TOP NEWS Όσο χαλούν οι συνθήκες εργασίας

Όσο χαλούν οι συνθήκες εργασίας

 


Από το οικονομικό θα εξαρτηθούν οι αποχωρήσεις, διαβάζω, στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Μια πρακτική η οποία συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό δεν βοηθά στο να εξελιχθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται κάθε νέα αρχή. Τι σημαίνει αυτό; Αντί να αποχωρούν, σε κάθε μετεγγραφική περίοδο, όσοι αγωνιστικά και επιβεβαιωμένα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της τεχνικής ηγεσίας, φεύγουν όσοι έχουν το χαμηλότερο συμβόλαιο ή κάποιοι άλλοι με μετεγγραφή. Όμως αυτή η πρακτική στο τέλος δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, παρά να τα λύνει. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να χτίσει κορμό και μοιραία κάθε χρόνο βρίσκεται στην εκκίνηση.

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, goal.com.cy

Μια ομάδα για να μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα της χρειάζεται χρόνο. Για τον απλούστατο λόγο σε κάθε μετεγγραφική περίοδο, να μπορεί να ενισχύει το δυναμικό της. Δηλαδή με ένα ακραίο παράδειγμα, τον Ιανουάριο περίπου οι οκτώ από τους 15 μη Κύπριους δεν βγουν, τότε το χειμώνα με δύο τρεις προσθήκες, οι μέτριοι μειώνονται στους έξι (αφού κάποιος πάλι δεν θα βοηθήσει όσο πρέπει). Αυτό το ποσοστό επιτυχίας του 50%-60% θα ισχύσει και το επόμενο καλοκαίρι. Από τις έξι μετεγγραφές που θα πρέπει να γίνουν, οι τρεις δεν θα βγουν και τον Γενάρη οι μέτριοι θα μειωθούν στους ένα με δύο. Οπότε την τρίτη χρονιά θα μπορεί να ανέβει και η ποιότητα, φέρνοντας καλύτερους παίκτες.

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο, όπως πέρσι, πρόπερσι και φέτος απουσιάζουν οι καλές συνθήκες για να κρατήσουν τους παίκτες τους στο «Ηλίας Πούλλος». Αντί να φεύγουν οι χειρότεροι, φεύγουν οι χαμηλόμισθοι. Μοιραία, η ομάδα αποδυναμώνεται, ο κόσμος γκρινιάζει, διαμαρτύρεται, χαλά το κλίμα και οι ποδοσφαιριστές έχουν τάσης φυγής. Ψάχνουν καλύτερες συνθήκες και από τη στιγμή που δεν έχουν και ισχυρά συμβόλαια αποχωρούν. Και έτσι κάθε καλοκαίρι προσπαθούν για νέα αρχή.

Μόνο να δει κάποιος ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν για διάφορους λόγους μπορεί να καταλάβει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες εργασίας στους ποδοσφαιριστές, για να ισχυροποιήσει και η ομάδα τη θέση της. Αυτό το διαπιστώνει κάποιος μπαίνοντας στη διαδικασία να σκεφτεί πόσους βασικούς ποδοσφαιριστές από την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα, την Ανόρθωση, τον Αποέλ και την ΑΕΛ μπορεί να προσελκύσει προσφέροντας ισάξια συμβόλαια και πόσο ευκολότερα μπορεί ένας δικό της να αποχωρήσει για αυτές τις ομάδες.