Home TOP NEWS Mόνο οι Λάρκου και Καϊάφας το κατάφεραν!

Mόνο οι Λάρκου και Καϊάφας το κατάφεραν!

Φρέντμπεργκ… ο δωδέκατος! Ο Δανός, που αντικατέστησε τον Πέτεφ μετά την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε μονομερή διακοπή του συμβολαίου του Βούλγαρου προπονητή, είναι ο δωδέκατος τεχνικός που θα καθίσει στον πάγκο της Ομόνοιας από τη σεζόν 2010-11. Την αμέσως επόμενη δηλαδή, που η ομάδα της Λευκωσίας κατέκτησε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα. Το αξιοσημείωτο είναι πως, μέσα σε οκτώ σεζόν η Ομόνοια εργοδότησε 12 προπονητές, ενώ μόλις σε δυο περιπτώσεις ένας προπονητής άρχισε και ολοκλήρωσε μια περίοδο.


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ, goal.com.cy

Πρώτος ήταν ο Νεόφυτος Λάρκου, τη σεζόν 2011-12 και ο Κώστας Καϊάφας την περίοδο 2014-15. Και οι δυο τους, την αμέσως προηγούμενη περίοδο αποτέλεσαν τον τρίτο προπονητή που προσλήφθηκε. Ο Λάρκου είχε συνάψει συνεργασία με την Ομόνοια 15 Απριλίου 2011 και ενώ προηγουμένως είχε αρχίσει τη σεζόν ο Λεμονής και τον είχε αντικαταστήσει ο Μπάγεβιτς.

Ο Καϊάφας έπιασε δουλειά 12 Μαρτίου του 2014 σε μια σεζόν που η Ομόνοια άρχισε με τον Σαβέφσκι στον πάγκο της και ακολούθως συνέχισε με τον Λοτίνα, τον προπονητή με το μικρότερο χρονικό διάστημα στον πάγκο της, μόλις 35 μέρες. Με τον Λάρκου η Ομόνοια πανηγύρισε δυο Κύπελλα και με τον Καϊάφα άγγιξε την είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά τον Καϊάφα, μέσα της σεζόν 2015-16, προσλήφθηκε ο Μιλόγεβιτς που έμεινε μέχρι το τέλος και την αμέσως επόμενη περίοδο εργοδοτήθηκε ο Κάρβερ, που αποτέλεσε επιλογή του Νταμπίζα. Το Φεβρουάριο του 2017, ο Άγγλος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν και η Ομόνοια ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον Ιωακείμ στον πάγκο της, ως υπηρεσιακό.

Φέτος, οι πράσινοι έκαναν αρχή με τον Πάμπο Χριστοδούλου και τις προσδοκίες να είναι μεγάλες, τελικά πριν βγει το 2017 οι δυο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους, προσλήφθηκε ο Πέτεφ που έμεινε για τρεις μήνες και μια εβδομάδα. Τώρα, με τον Φρέντμπεργκ θα βγάλει τη σεζόν και η νέα διοίκηση θα αποφασίσει για τον εκλεκτό με τον οποίο η Ομόνοια θα πορευθεί τη νέα περίοδο.