Home TOP NEWS Ίσως να είναι και καλύτερα…

Ίσως να είναι και καλύτερα…


Την ευκαιρία να παρακολουθήσει για πρώτη φορά την ΟΜΟΝΟΙΑ, είχε ο κόσμος της ομάδας στο φιλικό με την Μπεϊτάρ. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο σημερινό με την Άρκα Γκντίνια, καθώς δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και λέμε πως ίσως να είναι και καλύτερα έτσι.

Σαν Κύπριοι και ειδικά σαν ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ το έχουμε μέσα μας να αντιδρούμε υπερβολικά, είτε για κάτι θετικό, είτε για κάτι αρνητικό. Αυτό ακριβώς συνέβηκε με τη λήξη του φιλικού απέναντι στην Μπεϊτάρ. Είναι αποδεκτό από όλους ότι η ομάδα δεν έπεισε, αντιθέτως προβλημάτισε. Ένας προβληματισμός ωστόσο, ο οποίος είναι απόλυτα φυσιολογικός για μια νέα ομάδα που τώρα χτίζεται και σε αυτήν τη χρονική περίοδο. Αρκετός κόσμος άρχισε την κριτική και την ισοπέδωση από το πρώτο φιλικό, ενώ κάποιοι το πήραν ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι η φετινή χρονιά θα είναι ακόμη χειρότερη από τις άλλες. Είναι παράλογο να υπάρχουν αυτές οι απόψεις από ένα τόσο μικρό δείγμα που πήραμε από την ομάδα και από το ρόστερ που δεν είναι καν συμπληρωμένο. Βέβαια από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να αδικήσει τον κόσμο, όταν τα τελευταία χρόνια βλέπει την ομάδα του σε ρόλο κομπάρσου και ανησυχεί για παρόμοια κατάληξη και φέτος. Ωστόσο δεν είναι φυσιολογικό να γίνεται κριτική εν καιρό προετοιμασίας και όταν η ομάδα δεν έχει ακόμη γίνει… ομάδα.

Λόγω αυτού, λέμε πως ίσως να είναι και καλύτερα να μην προβάλλονται τα φιλικά της ομάδας. Από αυτά βγαίνουν λάθος συμπεράσματα, είτε θετικά, είτε αρνητικά σε σχέση με την εικόνα που εμφανίζει η ομάδα στους επίσημους αγώνες. Αυτά τα παιχνίδια είναι αποκλειστικά και μόνο για τον προπονητή και αυτός είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να δει και να πράξει αναλόγως. Τα συμπεράσματα για τον κόσμο μπορούν να γίνουν με την έναρξη του πρωταθλήματος, εκεί όπου η ομάδα είναι υποχρεωμένη να παρουσιαστεί έτοιμη και μέχρι τότε να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα.