Home ΑΡΧΕΙΟ EURO 2016 Σάντος: «Ο Κριστιάνο είναι σημαντικός για την Πορτογαλία, όμως δεν μπορεί να...

Σάντος: «Ο Κριστιάνο είναι σημαντικός για την Πορτογαλία, όμως δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του»

Fernando santos portugal


Δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος φιλοξενούνται στη “Marca”. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Εθνικής ομάδας της χώρας του έπλεξε το εγκώμιο του Κριστιάνο Ρονάλντο λέγοντας πως είναι πολύ σημαντικός για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όμως τόνισε πως δεν μπορεί να κερδίζει τους αγώνες μόνος του. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Σκέψου εάν είναι στη Ρεάλ τόσο σημαντικός, πόσο είναι στην Πορτογαλία. Σίγουρα το ίδιο, μπορεί και περισσότερο. Όταν έχεις παίκτες που βάζουν 50 ή 60 γκολ τη σεζόν και πάντα μπορούν να βάλουν γκολ, είναι ζωτικής σημασίας παράγοντας. Ο Κριστιάνο δεν μπορεί να νικήσει μόνος του όμως. Χρειάζεται βοήθεια από πίσω, αλλά είναι πολύ πιο σημαντικός στην εθνική από ότι είναι στη Ρεάλ. Πάντα λένε ότι οι παίκτες πρέπει να φθάσουν σε ένα μεγάλο τουρνουά 100%, αλλά δεν είναι αλήθεια. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Το ιδανικό θα ήταν να είναι στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, αλλά δεν θα άφηνα ποτέ εκτός κλήσεων τον Κριστιάνο, όταν είναι στο 80%. Εάν δεν ήμασταν σίγουροι ότι μπορεί να βγάλει ένα ματς, δεν θα πήγαινε στη Γαλλία. Η Πορτογαλία θα έπρεπε ήδη να έχει πάρει ένα Euro, αλλά δεν πάει έτσι. Πάρτε το παράδειγμα της Ισπανίας, το έκανε δύο διαδοχικές φορές. Το παράδειγμα της Ελλάδας, κανείς δεν είχε σκεφτεί ότι θα μπορούσε να πάρει Euro».