Home TOP NEWS Η μέρα που η Νορβηγία του Χένινγκ Μπερκ έγραφε ιστορία

Η μέρα που η Νορβηγία του Χένινγκ Μπερκ έγραφε ιστορία


Εικοσιπέντε χρόνια προηγουμένως, στις 19 Ιουνίου του 1994, η Εθνική ομάδα της Νορβηγίας, με τον νυν προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χένινγκ Μπεργκ στην εντεκάδα (στη φωτογραφία με το Νο.20), έγραφε ιστορία.

Σημείωσε την πρώτη της νίκη σε παγκόσμιο κύπελλο κόντρα στο Μεξικό στο γήπεδο Ρόμπερντ Φ. Κέντεντι στην Ουάσιγκντον, μπροστά σε 52 χιλιάδες θεατές.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι στον πέμπτο όμιλο εκείνης της διοργάνωσης, μόλις το δεύτερο παιχνίδι των Σκανδιναβών σε παγκόσμιο κύπελλο. H προηγούμενη παρουσία της Νορβηγίας ήταν πολύ πίσω, στο μακρινό 1938.

Σκόραρε για τους νικητές ο Κίτιλ Ρέγκνταλ στο 85′ και στην τελευταία φάση του αγώνα ο προπονητής της ομάδας μας ήταν πρωταγωνιστής αποσοβώντας σίγουρο γκολ με κεφαλιά πάνω στη γραμμή.

Για την ιστορία, ο πέμπτος όμιλος στο μουντιάλ της Αμερικής ολοκληρώθηκε με την Ιταλία, το Μεξικό, την Ιρλανδία και την Νορβηγία να έχουν από 4ις βαθμούς και τους Νορβηγούς να κατατάσσονται τελευταίοι στον όμιλο και να αποκλείονται ενώ η τρίτη στη βαθμολογία Ιταλία είχε φτάσει τότε μέχρι τον τελικό.