Home ΚΥΠΡΟΣ Η φιλοσοφία των Εθνικών ομάδων και η συνεργασία με τα Σωματεία

Η φιλοσοφία των Εθνικών ομάδων και η συνεργασία με τα Σωματεία

sina


Συνάντηση με τους προπονητές και υπεύθυνους των Ακαδημιών των Σωματείων είχαν χθες οι Ομοσπονδιακοί προπονητές των Εθνικών ομάδων Παίδων U-14, U-15 και U-17, Νέων U-19, Ελπίδων U-21, Νεανίδων U-19 και Γυναικών στην παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή των μικρών Εθνικών Ομάδων κ. Μιχάλη Χατζηπιερή.

Θέμα της συνάντησης, πέραν της γνωριμίας με τους προπονητές των Ακαδημιών, ήταν η ενημέρωση τους για τον τρόπο λειτουργίας των Εθνικών μας ομάδων και για τον τρόπο αξιολόγησης των ποδοσφαιριστών που επιλέγονται, με στόχο την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ Εθνικών ομάδων και Σωματείων, κάτι που θα έχει αμοιβαίο όφελος.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ κ. Χάρης Λοϊζίδης.

“Στόχος μας είναι η καθιέρωση ενιαίας φιλοσοφίας στις Εθνικές ομάδες. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι εύκολη και για να την πετύχουμε, χρειαζόμαστε και τη δική σας συνεργασία. Εσείς μας δίνετε τους παίκτες, εσείς τροφοδοτείτε τις Εθνικές και όσο πιο καλή συνεργασία και επικοινωνία έχουμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Είναι σημαντική η επικοινωνία μαζί σας και ευελπιστούμε στη συνεργασία σας”, ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης, απευθυνόμενος προς τους προπονητές.

Ακολούθησε παρουσίαση από το Μιχάλη Χατζηπιερή σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας των μικρών Εθνικών ομάδων για την επιλογή και αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών αλλά και το που επικεντρώνεται η προετοιμασία των νεαρών διεθνών σε σχέση με τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας τους.

Στη συνέχεια, ο προπονητής της Εθνικής Παίδων U-14 Γιώργος Κυπριανού παρουσίασε προπονητικές μονάδες που χρησιμοποιούν οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί με στόχο τη βελτίωση των ποδοσφαιριστών που έρχονται στις Εθνικές ομάδες.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

cfa