Home ΚΥΠΡΟΣ Διεξαγωγή τουρνουά με Sin bin system

Διεξαγωγή τουρνουά με Sin bin system

sin-bin-football


Αρχίζουν σήμερα στα βοηθητικά γήπεδα του Δήμου της Αγίας Νάπας οι αγώνες του τουρνουά Παίδων με τη συμμετοχή της Κύπρου, της Ουαλίας, του Γιβραλτάρ και της Αρμενίας. Στους αγώνες του τουρνουά θα εφαρμοστεί ο κανονισμός της λευκής κάρτας (Sin bin system).

Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 80 λεπτών σε 2 ημίχρονα των 40 λεπτών. Ανάπαυλα 15 λεπτών μεταξύ των 2 ημιχρόνων. Σε περίπτωση που ένας αγώνας λήξει ισόπαλος στην κανονική του διάρκεια τότε ο νικητής θα αναδεικνύεται μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι.

Ο νικητής στην κανονική διάρκεια του αγώνα θα εξασφαλίζει 3 βαθμούς και ο ηττημένος κανένα βαθμό. Όταν ο νικητής θα αναδεικνύεται μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι θα κερδίζει 2 βαθμούς και ο ηττημένος 1 βαθμό.

Κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί μέχρι και 9 αλλαγές. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου ο αγώνας θα διακόπτεται όχι περισσότερες από 3 φορές για την πραγματοποίηση των αλλαγών. Ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα χάνει το επόμενο παιχνίδι, όπως επίσης και ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται με δύο κίτρινες κάρτες.

Sin bin system
Η UEFA θέλοντας να διασφαλίσει τη σωστή συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών εισάγει τον κανονισμό  sin bin system. Σύμφωνα με τον κανονισμό ποδοσφαιριστής που συμπεριφέρεται με αντιαθλητικό τρόπο, ο διαιτητής θα του δίνει λευκή κάρτα και θα αποχωρεί 8 λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τους τερματοφύλακες.

Οι παίκτες που εκτίουν την ποινή δεν μπορούν να αντικατασταθούν σε αυτό το χρονικό διάστημα. Ο τέταρτος διαιτητής θα έχει την ευθύνη της χρονομέτρησης των 8 λεπτών για την επάνοδο του ποδοσφαιριστή.