Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; ‘Ενοχοι οι Μασιάς και Αριστείδη για το Nava

‘Ενοχοι οι Μασιάς και Αριστείδη για το Nava


Ένοχους έκρινε σήμερα (23/10) το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου τους Δημήτρη Μασιά, Αριστοτέλη Αριστείδη και την εταιρεία Semenal Investments Ltd για τη γνωστή υπόθεση του νυχτερινού κέντρου Nava Seaside στον Πρωταρά κατά την περίοδο του Κατακλυσμού, τον περασμένο Ιούνιο, οπόταν είχαν παρατηρηθεί σωρεία παραβάσεις των πρωτοκόλλων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, ο Δ. Μασιάς ήταν ο διευθυντής της εταιρείας Semenal που διαχειριζόταν το Nava κατά τον επίδικο χρόνο, ενώ ο Α. Αριστείδης ήταν ο διευθυντής του υποστατικού. Και οι δύο (όπως και η εταιρεία) κρίθηκαν ένοχοι, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε σύνολο 10 κατηγοριών, που αφορούν λειτουργία του υπό αναφορά κέντρου αναψυχής χωρίς την απαιτούμενη άδεια και παραβίαση των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από το Υπουργείο Υγείας για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 5-8 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσαν πέντε μάρτυρες κατηγορίας και δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε ο Αδάμος Δημοσθένους. Οι ποινές θα επιβληθούν στις 6 Νοεμβρίου.