Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Μα τι ακούμε κ. Καρυδά;

Μα τι ακούμε κ. Καρυδά;


Τον κ. Καρυδά και τους υπόλοιπους του επαγγέλματος του (του “είδους” του έπρεπε να γράφουμε, αλλά ας είναι), ο κόσμος δεν τους ήξερε. Ήταν αυτοί οι τύποι που κυκλοφορούσαν με τις αμαξάρες και ζούσαν σε σπιτάρες και όλοι αναρωτιόνταν που τα βρίσκουν. Πρόσφατα ο εν λόγω κύριος καταθέτοντας ως γνωστόν ενώπιον της αντικειμενικής επιτροπής, επέλεξε να χρησιμοποιήσει το όνομα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, λες και ευθύνεται ο Σαβέφσκι για τα εγκλήματα των τραπεζικών.

Όπως διαβάζουμε πάντως, έχουν και για τον κ. Καρυδά αρκετά να πουν. Ο ΠΑΣΕΧΑ ζητάει από την ερευνητική επιτροπή (την αντικειμενική) να εξετάσει πολλά θέματα γύρω από το παρελθόν του. Συγκεκριμένα απευθύνει ερωτήματα σχετικά με την πρόσληψη του, κατά πόσο τριπλασιάστηκε ο μισθός του στην τράπεζα Κύπρου (!!!) και κατά πόσον η πρόσληψη του ήταν αξιοκρατική!

Τα ωραία όμως έρχονται αργότερα! Ο ΠΑΣΕΧΑ  αναφέρει πως ο Νικόλας Καρυδάς σύμφωνα με την έκθεση της Α&Μ είχε ψευδορκήσει σε δικαστήριο της Ρουμανίας για την υπόθεση εξαγοράς ποσοστού της Banka Transylvania, ενώ σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας Κύπρου, ο Νικόλας Καρυδάς δημιούργησε ζημιά πέραν των 360 εκατομμυρίων ευρώ ως συνέπεια της αγοράς των Inflation Linked Bonds και πέραν του 1.9 δισ ζημιά που προέκυψε από το κούρεμα των risk free ελληνικών ομολόγων.

Και δεν σταματάνε εκεί! Επικαλούνται πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο Νικόλας Καρυδάς προέβαινε σε παρατηρήσεις σε διευθυντές καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και σε business centers γιατί δεν χρέωναν ψηλότερα επιτόκια τους πελάτες της τράπεζας, δεδομένου ότι ο ίδιος αποκόμιζε για τη τράπεζα ψηλότερα επιτόκια (αποδόσεις) από τα ελληνικά ομόλογα χωρίς κίνδυνο (risk free).

 

Πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ καταγγελίες! Και όμως η έννοια κάποιων ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ.