Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Άρχισαν οι διαιτητικές παραξενιές

Άρχισαν οι διαιτητικές παραξενιές


Είδαμε περίεργα πράγματα στους αγώνες της 2ης αγωνσιτικής του πρωταθλήματος. Στα δύο χθεσινά παιχνίδια, διαιτησία και VAR βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων. Υπήρξαν φάσεις τις οποίες είδαμε από την τηλεόραση, ήταν ξεκάθαρες, πάρθηκαν λανθασμένες αποφάσεις τις οποίες μάλιστα δεν διόρθωσε το VAR.

Στο παιχνίδι του Αποέλ με τον Ολυμπιακό ο Μάγκλιτσα έπρεπε να αποβληθεί. Το είδαν όλοι και αυτό σχολίασαν. Ο Κροάτης επιθετικός κάνει σκόπιμη κίνηση και ρίχνει κουτουλιά στον Μανρίκε, τον ξάπλωσε στο έδαφος κι όμως το VAR τίποτα. Μάλιστα σε μία τέτοια φάση, από τη στιγμή που δεν τιμωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής, μπορεί αυτεπάγγελτα ο Πειθαρχικός εισαγγελέας να παραπέμψει τον παίκτη και να τον τιμωρήσει ο Αθλητικός Δικαστής. Θα γίνει; Μπα…

Στον ίδιο αγώνα γίνεται πασιφανές πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά, μία φάση την οποία όλοι είδαν από τις τηλεοράσεις τους, εκτός από τους ανθρώπους του VAR.

Στη Λεμεσό η Πάφος σκόραρε και ισοφάρισε την ΑΕΛ όμως το γκολ της ακυρώθηκε διότι ο επιθετικός της χρησιμοποίησε, σύμφωνα με το VAR, το χέρι. Βλέπουμε και ξαναβλέπουμε τη φάση και κάτι τέτοιο δεν γίνεται ξεκάθαρο. Ακόμα μάλιστα κι αν κτυπά στο χέρι η μπάλα είναι σε σημείο τέτοιο, σύμφωνα και με τις νέες οδηγίες, που δεν τιμωρείται ως παράβαση. Αν κτυπά, είναι λίγο κάτω από τον ώμο.

Λίγο προηγουμένως γίνεται οφθαλμοφανές παράβαση για πέναλτι αφού αμυντικός της ΑΕΛ πατάει αντίπαλο του μέσα στην περιοχή, φάση στην οποία θα έπρεπε να δεχθεί και κίτρινη κάρτα. Κι όμως ούτε σε αυτή τη φάση είδαμε να γίνεται διόρθωση ή έστω να συμβουλευτεί ο διαιτητής και να πάει ο ίδιος να δει μόνιτορ.

Ήταν παράξενα όντως αυτά που παρακολουθήσαμε χθες. Ξεκάθαρες φάσεις, σε παιχνίδια με VAR κι όμως αφέθηκαν τα λάθη να ισχύσουν. Είμαστε ακόμα στην αρχή και δεν θέλουμε να δούμε να επικρατεί η τάση για εύνοια συγκεκριμένων ομάδων.

Όσο για τους… και καλά αναλυτές, ένα έχουμε να τους πούμε. Τον μόνο που κοροϊδεύεται με τα λεγόμενα σας είναι τον εαυτό σας και προσβάλλεται τους εργοδότες σας. Εκτός κι αν υπάρχουν οδηγίες για αυτά που θα πείτε.