Home TOP NEWS Επιτυχία – εφαλτήριο για τα πολύ δύσκολα

Επιτυχία – εφαλτήριο για τα πολύ δύσκολα

Omonia-Anorthosis 0-0 Kazamias-kosmos (8)


Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να λογίζεται ως διεκδικήτρια του τίτλου χρειάζεται να επιστρέψει άμεσα στις νίκες.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Αγία Νάπα, θα συνιστά τεράστιο πλην και φυσικά θα μειώσει αισθητά τις ελπίδες της για να επιστρέψει στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος.

Του Γιώργου Σαζεΐδη, Ο Φιλελεύθερος

Η νίκη δεν είναι επιβεβλημένη μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά για να (απο)δείξουν οι πράσινοι πως άφησαν μία και καλή πίσω τους, την κακή αρχή στη σεζόν και βρίσκονται (επιτέλους) στον σωστό δρόμο.

Ήδη, πέταξαν στα σκουπίδια το θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα που είχαν στις πρώτες αγωνιστικές και μία εβδομάδα πριν μπουν στον κύκλο των ντέρμπι και των δύσκολων αποστολών (Απόλλων, Ερμής, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ), έχουν την ευκαιρία να ανακάμψουν βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Πιθανή νίκη επί των πορτοκαλί δεν θα θεωρείται και τεράστια επιτυχία, όμως θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο ηθικό των ποδοσφαιριστών, θα δώσει ηρεμία στην τεχνική ηγεσία και φυσικά χρόνο στους τραυματίες (Γκουλόν, Μαργκάσα και Χριστοφή) να αποθεραπευθούν πλήρως.

Με δεδομένο πως την επόμενη αγωνιστική η ΟΜΟΝΟΙΑ θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, μπορεί με δύο σερί νίκες να… γυρίσει τον τροχό και να πάει σαφώς πιο ήρεμη στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Στην περσινή σεζόν πάτησε την… μπανανόφλουδα στην έδρα της και δέχθηκε ήττα-σοκ από την Αγία Νάπα, όμως το πάθημα τής έγινε μάθημα και στις επόμενες τρεις συναντήσεις της (συμπεριλαμβανόμενου και του κυπέλλου) επικράτησε ισάριθμες φορές με σχετική άνεση (4-0, 5-0 και 3-1).

Φέτος, την έπαθε ήδη από θεωρητικά πιο εύκολους αντιπάλους και λογικά θα έβαλε μυαλό για να μην πέσει στην παγίδα του αντιπάλου. Πάντως, με εμφάνιση ανάλογη με αυτή στο ντέρμπι με την Ανόρθωση και περισσότερη αποτελεσματικότητα, δεν θα δυσκολευτεί να φτάσει στη δεύτερη επιτυχία της στη σεζόν.