Home TOP NEWS Τα πέντε σημεία της καταγγελίας του Καλησπέρα

Τα πέντε σημεία της καταγγελίας του Καλησπέρα

kalisperas- ag19-apollonas-omonoia (84)


Το ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποφάσισε να καταγγείλει τον Νίκο Καλησπέρα, βοηθό διαιτητή στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα και στηρίζει την απόφαση αυτή σε πέντε σημεία. Αναλυτικά:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, αποφάσισε να καταγγείλει τον βοηθό διαιτητή, κ. Νίκο Καλησπέρα, γιατί υπέπεσε σε σοβαρά λάθη στον αγώνα της ομάδας μας με τον Απόλλωνα, τα οποία επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγώνα και δεν επέτρεψαν στην ομάδα μας να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη.

Η καταγγελία στηρίζεται στις ακόλουθες φάσεις:

Στις τρεις (3΄, 11΄, 22΄) λανθασμένες υποδείξεις οφ-σάιτ, οι οποίες ανέκοψαν υποσχόμενες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας μας, οι δύο εκ των οποίων ήταν κλασικές ευκαιρίες επίτευξης τέρματος.

Στο 6΄ δεν υπέδειξε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή τέρματος, μετά από κεφαλιά του Καρλίτος.

Στο 24΄ δεν υπέδειξε φάουλ στο οποίο υπέπεσε αμυντικός του Απόλλωνα σε βάρος του Αντρέ Σκέμπρι. Ο αμυντικός του Απόλλωνα ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής και θα έπρεπε να αποβληθεί.

Η απόδοση του κ. Νίκου Καλησπέρα ήρθε να προστεθεί στην ήδη προβληματική παρουσία ορισμένων διαιτητών, που με τα σοβαρά και οφθαλμοφανή σφάλματά τους, διαμορφώνουν αρνητική εικόνα για την Κυπριακή Διαιτησία, αλλά και να ενισχύσει την αναγκαιότητα να παρθούν δραστικές αποφάσεις.

Φαίνεται πως οι επισημάνσεις του προέδρου της ΚΟΠ, Κώστα Κουτσοκούμνη και οι συστάσεις της Επιτροπής Διαιτησίας, αναφορικά με τη διαιτησία, μπορεί να απέδωσαν σε ορισμένους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές, ωστόσο δεν απέδωσαν σε άλλους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές, αφού συνεχίζουν να υποπίπτουν σε σοβαρά διαιτητικά σφάλματα και με τις αποφάσεις τους επηρεάζουν την εξέλιξη ποδοσφαιρικών αγώνων.

Συνεπώς, επιβάλλεται τα αρμόδια σώματα της ΚΟΠ, να προχωρήσουν σε αποφασιστικές ενέργειες, που θα συντελέσουν στην βελτίωση της Κυπριακής διαιτησίας.