Home TOP NEWS Η υπεροχή, ο Μιλόγεβιτς και το… ζητούμενο

Η υπεροχή, ο Μιλόγεβιτς και το… ζητούμενο

ag31-apollon-omonoia-v (45)


Αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν το τρίτο κατά σειρά ντέρμπι σε μόλις εφτά μέρες για την ΟΜΟΝΟΙΑ, γίνεται αντιληπτό ότι η νίκη του «τριφυλλιού» με τον τρόπο μάλιστα που ήρθε κόντρα στον Απόλλωνα στο Τσίρειο, είναι ακόμη πιο σημαντική.

Της Στέλλας Σωκράτους, sport-fm.com.cy

Όχι μόνο η ομάδα ήταν… φρέσκια, αλλά είχε σχεδόν πλήρη υπεροχή. Ενδεικτικό αυτού, η κατοχή μπάλας (67%), οι τελικές προσπάθειες (13 – 6 στον στόχο) και τα 15 (!) κόρνερ που κέρδισε, συν το γεγονός ότι πάλεψε μέχρι το τέλος τον αγώνα, με τους ποδοσφαιριστές να τα δίνουν όλα και να πετυχαίνουν δυο γκολ στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης.

Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία είχε κι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος έχοντας περισσότερες επιλογές στην διάθεση του σε αυτό το ντέρμπι, διαχειρίστηκε σωστά το παιγνίδι, ενώ του βγήκαν και οι τρεις αλλαγές (βλ. Σκέμπρι, Μπεμπέ, Μπαντιμπαγκά), με τους ποδοσφαιριστές αυτούς να κάνουν την… διαφορά.

Το ζητούμενο για την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, ώστε να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Ήταν πολύ σημαντική η νίκη επί του Απόλλωνα και βοηθά πολύ βαθμολογικά και ψυχολογικά, αλλά ακόμη τίποτα δεν έχει κριθεί. Υπάρχουν άλλα πέντε παιγνίδια στο πρωτάθλημα, ένας καθοριστικός επαναληπτικός για το κύπελλο και ευελπιστούν κι ένας μεγάλος τελικός… Συνεπώς υπάρχει ακόμη δρόμος, γι’ αυτό και θα πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά μέχρι το τέλος.

Το ντέρμπι με την Ανόρθωση που ακολουθεί είναι εξίσου σημαντικό. Θα υπάρχουν και πάλι προβλήματα, αφού Φλορέσκου και Ρούνιε συμπλήρωσαν κάρτες και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Στα θετικά το γεγονός ότι επανέρχεται από Δευτέρας στο κανονικό πρόγραμμα ο Χριστοφή και αναμένεται πως θα είναι στην αποστολή, ενώ επιστρέφουν οι Ράμος, Κασμί και Εζέ.