Home TOP NEWS Μας λείπει ο χαρακτήρας στο γήπεδο και εκτός

Μας λείπει ο χαρακτήρας στο γήπεδο και εκτός

telikos-apollon-omonoia-b (1)


Όσο τραγικό κι αν ακούγεται, το λέμε και μια μέρα μετά που είμαστε ψύχραιμοι. Η εικόνα της χθεσινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν μας έκανε μεγάλη έκπληξη. Αν τελείωνε αυτή χρονιά με τίτλο, θα ολοκληρωνόταν η πραγματική έκπληξη. Τα πράγματα είναι απλά, μας λείπει ο χαρακτήρας και ο προσανατολισμός. Τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν στο χαμήλωμα του πήχη. Το χαμήλωμα του πήχη οδήγησε σε κτυπήματα στο DNA μας, τη νοοτροπία μας και τα θέλω μας. Και το ζούμε όλη τη χρονιά.

Πριν από 1,5 μήνα δεχθήκαμε ιστορική ήττα από το Αποέλ. Παίκτης μας την επομένη ανέβαζε φωτογραφίες στο Facebook από το καρναβάλι ντυμένος μασκαράς ,άλλος ανέβαζε φωτογραφίες που έκανε τον κάγκουρα στον παίκτη του Αποέλ που μας σκότωσε. Άλλοι έκαναν περιοδεία στην Κύπρο και φρόντιζαν να μας ενημερώσουν για αυτό, άλλοι βρέθηκαν σε μια περίεργη “λίμπο” αφού δεν ήξεραν τι μέλλει γενέσθαι με το συμβόλαιο τους. Όλα αυτά όμως, έπρεπε από κάποιον να κοπούν. Όταν όλη τη χρονιά οι παίκτες οδηγήθηκαν στο να πιστεύουν πως αν βγούμε Ευρώπη είναι “ΟΚ”, αν χάσουμε και 2-3 φορές από τον αιώνιο και κανένα τελικό είναι “ΟΚ”, τι απαίτηση έχουμε από αυτούς;

Και πάμε μοιραία στον προσανατολισμό εκτός γηπέδου. Ακούσατε οτιδήποτε άλλο στο ρεπορτάζ Απόλλωνα τη τελευταία εβδομάδα από pre-game και πόρωση για το κύπελλο; Ε λοιπόν, η δική μας επικαιρότητα, είχε καυγά για εισιτήρια, είχε αγωνία για το αν συνεχίζει ο Ασσίς, είχε αμφισβήτηση του Μιλόγεβιτς μετά τις δηλώσεις του το Σάββατο, είχε και μια εξέδρα που στήθηκε πρόωρα και που υποψιαζόμαστε θα δούμε πολύ στο Facebook στα δουλέματα των απέναντι. Όπως πριν από όλα τα αιώνια, έτσι και πριν το τελικό, ΔΕΝ ελέγξαμε τις λεπτομέρειες, ΔΕΝ εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε, ΔΕΝ κερδίσαμε.

Το θέμα των παικτών λύνεται, ήδη ο Νταμπίζας ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές αφού τις διαπιστώσεις που αναφέραμε πιο πάνω, τις έκανε και ο ίδιος. Έχει εντοπίσει την ανάγκη να προστεθούν παίκτες όχι μόνο ποιοτικοί, αλλά και νικητές. Για τα εξωαγωνιστικά όμως τι γίνεται; Είναι το Δ.Σ. που πρέπει να δώσει κατευθύνσεις, είναι το Δ.Σ. που πρέπει να έχει απαιτήσεις, είναι το Δ.Σ. που πρέπει να πει ΕΙΜΑΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ. Δυστυχώς ένα Δ.Σ. από ανθρώπους που πρόλαβαν τις χρυσές δεκαετίες, προτίμησε να κάνει μόνο οικονομική διαχείριση (την οποία αναγνωρίσαμε, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις έχουν σχεδόν τελειώσει και είναι μεγάλο βήμα μπροστά – αναμένουμε τη συνέλευση για επιβεβαίωση) και όχι το επόμενο βήμα! Ο κόσμος δεν αντέχει όμως άλλη στασιμότητα για αυτό ενόψει εκλογών ας προβληματιστούν όλοι και αυτοί που προτίθενται να κατέλθουν (ας προβληματιστούν ποιοι πρέπει να το κάνουν) και αυτοί που πάνε να ψηφίσουν. Επιτέλους χρειάζεται να νιώσουμε πως κάνουμε βήματα μπροστά και ενωμένοι.