Home TOP NEWS Γελάει ο κόσμος όλος, αλλά ο Γιαννάκης είναι απλά πιόνι

Γελάει ο κόσμος όλος, αλλά ο Γιαννάκης είναι απλά πιόνι

Έχουν περάσει τέσσερις μέρες από το παιχνίδι του Ερμή με την ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως ο απόηχος δεν λέει να κοπάσει. Ήταν τόσο εξόφθαλμο και προφανές, ότι ο Γιάννης Αναστασίου είχε πρόθεση να κάνει κακό στην ΟΜΟΝΟΙΑ, που είναι το κύριο αντικείμενο συζήτησης της φίλαθλης Κύπρου και όχι μόνο. Ακόμα και οι πιο εχθρικές εκπομπές, αυτή τη φορά δεν μπορούσαν να κάνουν το άσπρο-μαύρο και είπαν το αυτονόητο. Οι κωμικές εκπομπές κάνουν αφιερώματα που τον κοροϊδεύουν. Μέχρι και ο αιώνιος πρόεδρος της καλοστημένης παράγκας αναγκάστηκε να παραδεχτεί…


Αν αυτοί που ορίζουν τη μοίρα του κυπριακού ποδοσφαίρου σέβονται έστω και στο ελάχιστο την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον εαυτό τους, ο Αναστασίου δεν πρέπει να κάνει ξανά διαιτησία στην πρώτη κατηγορία. Λάθη ή “λάθη έκαναν πολλοί εις βάρος μας, ο συγκεκριμένος πλέον δεν μπορεί να πείσει κανέναν πως δεν είχε πρόθεση. Δεν το χωράει η λογική να προσπαθήσει κάποιος να μας πείσει πως ήταν ανθρώπινο και η παρουσία του και μόνο στο μέλλον, θα είναι λόγος για βία στα γήπεδα.

Βέβαια, η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να είναι προσεκτική, να μην τα φορτώσουν όλα στον αδύναμο ρεφ που έφτασε εκεί με τις ευλογίες του συμπολίτη του πολιτικού και να προσπαθήσουν να κοιμίσουν έτσι το φίλαθλο κόσμο. Πριν τον Αναστασίου ήταν ο Νικολάου και ο Δημητριάδης, πιο παλιά ήταν ο Σκάμπης, πιο πριν ήταν ο Σταμάτης και ο Τσαγγάρης, “εξυπηρέτηση” έκανε και ο Μασιάς και ο Βασιλάκης και ο Νικολαΐδης. Η πραγματικότητα είναι, πως ο κάθε Αναστασίου, αποτελεί απλά ένα πιόνι στη σκακιέρα τους και μάλιστα προσωρινά αναλώσιμο, αφού θα βρουν τρόπο να τον “ευχαριστήσουν”. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη τούτου, από το γεγονός πως ίσως ο χειρότερος διαιτητής που είδε το κυπριακό ποδόσφαιρο, ο Αντώνης Χριστοδούλου Σκάμπης, “αποσύρθηκε για λόγους ευθιξίας” για να βρεθεί μέντορας των νέων διαιτητών λίγους μήνες αργότερα! 

Πρέπει να πέσει η παράγκα. Πρέπει να ξηλωθεί το κύκλωμα και των διαιτητών και της ΚΟΠ. Πρέπει να αρχίσουν οι “δικοί τους” να διαγράφονται από τον χάρτη, όχι να ανταμείβονται. Ούτε βήμα πίσω. Γελάει ο κόσμος όλος με την κατάντια του κυπριακού ποδοσφαίρου.