Home TOP NEWS Ο Ματ ένας από τους εννέα στα 54 Πρωταθλήματα της Ευρώπης

Ο Ματ ένας από τους εννέα στα 54 Πρωταθλήματα της Ευρώπης


Πρώτος σκόρερ για δεύτερη αγωνιστική περίοδο στο Κυπριακό Πρωτάθλημα αναδείχθηκε ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ, που ευελπιστεί την επόμενη χρονιά να πάρει πάλι την πρωτιά αλλά αυτή τη φορά να συνδυαστεί με επιτυχίες σε ομαδικό επίπεδο. Ο Άγγλος επιθετικός είναι ένας από τους εννέα στα 54 Πρωταθλήματα της Ευρώπης που πήραν την πρωτιά στους σκόρερ τις τελευταίες δύο χρονιές. Η Ρουμανική ιστοσελίδα prosport έκανε αφιέρωμα στα “κανόνια” της Ευρώπης.

Πέραν του Ματ, πρώτοι σκόρερ για δεύτερη σερί σεζόν ανακηρύχθηκαν ο Messi στην Ισπανία, ο Cavani στη Γαλλία, ο Ferreyra στην Ουκρανία, ο Keserü στη Βουλγαρία, ο Maguire στην Ιρλανδία, ο Gordeiciuk στη Λευκορωσία, ο Ibraimi στα Σκόπια και ο Gohou στο Καζακστάν. Μάλιστα, οι τελευταίοι δύο πέτυχαν τα περισσότερα τέρματα στο Πρωτάθλημα της χώρας που αγωνίζονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Από τους πιο πάνω, μόνο οι δύο κατάγονται από τη χώρα στην οποία βγήκαν πρώτοι σκόρερ. Συνολικά, από τα 54 Πρωταθλήματα, στα 21 ο πρώτος σκόρερ ήταν γηγενής.

Ένα άλλο στοιχείο, είναι πως 23 παίκτες που βγήκαν πρώτοι σκόρερ αγωνίζονται στην ομάδα που κατέκτησε το Πρωτάθλημα, αν και σε τέσσερα υπήρχε συγκατοίκηση (συνολικά σε εφτά από τα 54) στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Αναφορικά με τους μεγαλύτερους σε ηλικία πρώτους σκόρερ, είναι οι Šernas και Lawal σε Λιθουανία και Νησιά Φερόε αντίστοιχα, σε ηλικία 34 ετών. Ο μικρότερος είναι ο μόλις 19 ετών Damascan στη Μολδαβία. Όσον για το χρυσό παπούτσι, αυτό κατέληξε στον Λιονέλ Μέσι, που σημείωσε 34 τέρματα (68 βαθμούς), όσα και ο Ζόνας στην Πορτογαλία, αλλά εκεί κάθε γκολ παίρνει 1.5 βαθμούς.

Πιο κάτω όλα τα γκολ του Ματ σε όλες τις διοργανώσεις την αγωνιστική περίοδο 2017-2018:

Πιο κάτω όλα τα γκολ του Ματ σε όλες τις διοργανώσεις την αγωνιστική περίοδο 2016-2017: