Home TOP NEWS 3 σημεία περί ευκαιριών και αποτελεσματικότητας

3 σημεία περί ευκαιριών και αποτελεσματικότητας


Είναι κάτι που συζητιέται στις τάξεις του κόσμου μας από τα πρώτα φιλικά και έγινε ακόμη πιο έντονο με τη λήξη του παιχνιδιού κόντρα στην ΑΕΚ. Οι χαμένες ευκαιρίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και η έλλειψη αποτελεσματικότητας, δε στοίχισαν στα πρώτα δύο ματς, στοίχισαν όμως στο τελευταίο κόντρα στους Λαρνακείς. Αν η ομάδα μας έμπαινε μπροστά στο σκορ, θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι το βράδυ της Δευτέρας. Το παρόν άρθρο στέκεται σε τρία σημεία που αφορούν τα πιο πάνω.

Πρώτον, η ΟΜΟΝΟΙΑ φτιάχνει ευκαιρίες, αν εξαιρέσουμε το δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ. Γεγονός που δείχνει ότι μεσοεπιθετικά, και πάντα με το μικρό δείγμα που έχουμε μπροστά μας, η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκει τον τρόπο να απειλήσει. Στα παιχνίδια με Αλκή και Ένωση, μπορούσε να καθαρίσει τον αγώνα νωρίς και να βάλει περισσότερα γκολ, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ βρήκε πρώτη τις ευκαιρίες για να μπει μπροστά στο σκορ.

Δεύτερο σημείο, η αδυναμία να τελειώσουμε τις φάσεις. Το πιο πάνω ενδέχεται να είναι, είτε θέμα ποιότητας, πράγμα που είναι νωρίς ακόμα για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα, είτε είναι θέμα συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών. Το τελευταίο πάντως διορθώνεται μέσα από τις προπονήσεις και ο Χουάν Κάρλος Ολίβα έχει την ευθύνη για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές του να βρουν δίκτυα με μεγαλύτερη συχνότητα.

Τρίτον, η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει τον καλύτερο στράικερ στο νησί και δις πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Επίσης, ο Ραμίρεζ έδειξε να έχει καλή τοποθέτηση στις φάσεις, παρά το γεγονός ότι δε σκόραρε, και περιμένουμε μεγαλύτερο δείγμα για την εκτελεστική του ικανότητα. Από την άλλη, το σκοράρισμα δεν πρέπει να είναι θέμα μόνο των επιθετικών, γι’ αυτό και οι υπόλοιποι πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα στο συγκεκριμένο τομέα. Δε γίνεται μια ομάδα να στηρίζεται σε 2-3 ποδοσφαιριστές, όσο αφορά την επίθεση. Σε μια κακή μέρα των επιθετικών, η λύση πρέπει να ‘ρθει από αλλού.

Αυτά προς το παρόν και επαναλαμβάνουμε ότι το δείγμα είναι μικρό. Ο κόουτς οφείλει να διορθώσει αυτά που μπορεί, ενώ και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι όταν υπάρχει η ευκαιρία για γκολ. Άλλωστε, μπορεί μια φάση να κρίνει το τρίποντο και να φέρει τη νίκη…