Home TOP NEWS Ανάλυση για τα τηλεοπτικά… πίσω από τις λέξεις!

Ανάλυση για τα τηλεοπτικά… πίσω από τις λέξεις!


Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά φρόντισε να αφήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ με τη χθεσινή της τοποθέτηση για τα τηλεοπτικά, δια στόματος του Εκπροσώπου Τύπου, Ανδρέα Δημητρίου.

Η ομάδα μας, ως όφειλε, τόνισε πως δεν έχει δεχθεί πρόταση από τη CYTA. Και όντως αυτή είναι η αλήθεια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει δεχτεί, ακόμη, πρόταση ούτε από τη CYTA, αλλά ούτε και από άλλο πιθανό ενδιαφερόμενο για τα τηλεοπτικά της. Ωστόσο, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είπε πως δεν πρόκειται να δεχτεί πρόταση ούτε αύριο, ούτε σε μια βδομάδα, ούτε σε ένα μήνα. Συνεπώς, πιθανολογούμε πως πρόταση μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Και σημειώστε: άλλο επίσημη πρόταση, άλλο προφορικές συζητήσεις. Η ΟΜΟΝΟΙΑ το πρώτο διέψευσε.

Πάμε παρακάτω. Το ζουμί της τοποθέτησης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν στο δεύτερο σκέλος της τοποθέτησης του Ανδρέα Δημητρίου.

Πάμε να θυμηθούμε τι είπε: «Ωστόσο, τονίζουμε πως έχουμε ως πάγια πολιτική και στόχο να επανεξετάζουμε, να εκτιμούμε την αξία τους και να βελτιώνουμε τα συμβόλαια που βρίσκονται είτε σε ισχύ, είτε σε αναμονή, αλλά και αυτά που θα προκύψουν στο μέλλον, με τρόπο που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Τι σημαίνει το πιο πάνω με μια δεύτερη ανάγνωση; Ουσιαστικά η ΟΜΟΝΟΙΑ άφησε ορθάνοικτη την πόρτα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της για οποιονδήποτε πιθανό ενδιαφερόμενο. Απ’ την μια είπε ότι επανεξετάζει τα συμβόλαια που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και ανάμεσα σε αυτά είναι και αυτό της PrimeTel. Και από την άλλη άφησε να νοηθεί πως είναι πανέτοιμη να συζητήσει οποιαδήποτε πιθανή άλλη πρόταση.

Για παράδειγμα, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε να είχε αναφέρει πως δεν συζητά οτιδήποτε σε σχέση με τα τηλεοπτικά καθώς έχει ήδη συμβόλαιο. Ωστόσο, δεν το έκανε. Με μια διπλωματική απάντηση φαίνεται πως φρόντισε, αφενός να κατοχυρωθεί με το “Δεν έχω δεχτεί πρόταση” και παράλληλα να δείξει έτοιμη να διαπραγματευτεί οτιδήποτε άλλο.

Εκτιμούμε πως το θέμα «Τηλεοπτικά ΟΜΟΝΟΙΑΣ» έχει μεγάλο δρόμο μπροστά του, με απρόβλεπτες εξελίξεις. Το δεδομένο είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ πουλά. Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Μεγαλύτερα έσοδα = μεγαλύτερη ευχέρεια για αύξηση του μπάτζετ!