Home TOP NEWS Άκρως αποτυχημένη η πρώτη χρονιά

Άκρως αποτυχημένη η πρώτη χρονιά


Πριν από ένα χρόνο και μετά την εκλογική συνέλευση, η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος παραχωρήθηκε σε εταιρία, καθώς αρκετοί πίστευαν ότι θα ήταν η μόνη λύση σωτηρίας. Αυτό έφερε τη διάσπαση μεγάλης μερίδας του κόσμου και με τα γνωστά αποτελέσματα τα οποία αναφέραμε αρκετές φορές. Μέσω αυτής της οδού πολλοί πίστεψαν ότι κάτι θα άλλαζε στην ομάδα καθώς πλέον υπήρχε ρευστό, και αυτό ήταν κάτι που βασάνιζε την ΟΜΟΝΟΙΑ εδώ και χρόνια. Στην πρώτη χρονιά της νέας τάξης πραγμάτων, το μόνο θετικό είναι ότι υπάρχουν τα λεφτά, καθώς σε όλα τα άλλα το Διοικητικό Συμβούλιο απέτυχε παταγωδώς.

Το ρητό: «τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία» ισχύει σε μεγάλο βαθμό στο ποδόσφαιρο και πάει «γάντι» στη συγκεκριμένη κατάσταση στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Το βασικό ζήτημα όλα αυτά τα χρόνια ήταν τα οικονομικά προβλήματα στην ομάδα, τα οποία προκάλεσαν τα πολλά και καταστροφικά συμβούλια που πέρασαν. Στο ποδόσφαιρο όμως μετράει η «μπάλα» που θα παίξεις στο χορτάρι και όχι τα λεφτά που κρατάς και αυτό το πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό η ομάδα μας. Από το περσινό Καλοκαίρι και τον προγραμματισμό έχουν γίνει τεράστια λάθη από πλευράς ΔΣ με αποκορύφωμα η ΟΜΟΝΟΙΑ να πραγματοποιήσει τη χειρότερη συγκομιδή στην ιστορία της, καταγράφοντας τη μια εξευτελιστική ήττα μετά την άλλη.

Η τραγική χρονιά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους διοικούντες της ομάδας οι οποίοι δεν είχαν δίπλα τους από την αρχή ένα ποδοσφαιρικό μυαλό που να γνωρίζει πως χτίζεται μια ομάδα και να τους κατευθύνει. Λόγω αυτού, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και έφτασαν μέσα σε 1 χρόνο να φέρουν δύο τεχνικούς διευθυντές, με τον πρώτο (Γκόμεθ) να αποχωρεί και δύο προπονητές (Ολίβα-Αναστασίου), οι οποίοι αποχώρησαν και έτσι πάνε και για τρίτο. Ο κακός χειρισμός από την αρχή έφερε τραγικά αποτελέσματα για την ομάδα που ολοκλήρωσε τη σεζόν με 36(!) πόντους σε 32 παιχνίδια. Όσο λυπηρό κι αν ακούγεται, η ομάδα μας είχε 1 βαθμό περισσότερο από την Αλκή που υποβιβάστηκε. Πολύ πιθανόν τα πράγματα να ήταν ακόμα χειρότερα, αν ο Απόλλωνας δεν έκανε ένσταση για την υπόθεση Ουζόχο και αφαιρούνταν οι βαθμοί της Ανόρθωσης, αφού με αυτόν τον τρόπο κατάφερε η ομάδα να μπει στην πρώτη εξάδα, και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο με δικαιολογίες ότι τερματίσαμε 5οι τελικά στην κανονική διάρκεια, απλά παρηγορεί τον εαυτό του.

Δυστυχώς τα προβλήματα της ομάδας είναι πολλά και το μεγαλύτερο είναι ότι έχασε το δυνατό της όπλο, τον κόσμο. Πέραν των παιδιών που αποχώρησαν, υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που κουράστηκε να βλέπει την ΟΜΟΝΟΙΑ όπως είναι και έπαψε να ασχολείται. Υπάρχει και κόσμος που απογοητεύτηκε πλήρως από τη φετινή χρονιά, καθώς πίστεψε σε καλύτερες μέρες το περσινό Καλοκαίρι και αντ’ αυτού όχι μόνο δεν ήρθαν καλύτερες μέρες, αλλά ακόμα χειρότερες καθώς η ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποίησε τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της.

Οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες γύρω από την ομάδα και πρώτο από όλους τον Σταύρο Παπασταύρου, που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, μιας και είναι ο πρόεδρος και με δικές του συμβουλές φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Στο μοναδικό κομμάτι που τα πήγε περίφημα είναι στο οικονομικό, καθώς άλλαξε άρδην την οικονομική κατάσταση της ομάδας και όλοι και όλα πληρώνονται στην ώρα τους. Αυτό όμως δεν λέει κάτι στον κόσμο, καθώς θέλει να δει μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, όπως την έχει ζήσει και όπως την έχει μάθει, οπόταν τα λεφτά από μόνα τους δεν αρκούν. Επιπλέον, το να λένε στο ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ότι κατάλαβαν τα λάθη τους και θα τα διορθώσουν επίσης δεν λέει κάτι, γιατί πολλοί είπαν τα ίδια όλα αυτά τα χρόνια και διορθωτικές κινήσεις δεν είδαμε. Ο κόσμος απαιτεί και πράξεις για να πειστεί γιατί με τα λόγια τόσα χρόνια έχει μπουχτίσει.

Μια σωστή και ενδεχομένως καθοριστική κίνηση για το μέλλον που έκανε η Διοίκηση, είναι να φέρει στην ομάδα το Νεόφυτο Λάρκου ορίζοντας τον ως Αθλητικό Διευθυντή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δίνοντας του ουσιαστικά τα κλειδιά να χτίσει μια ομάδα μέσα σε επαγγελματικές συνθήκες. Ο Λάρκου είναι από τα αγαπημένα πρόσωπα και η επιστροφή του έφερε μεγάλη ικανοποίηση στις τάξεις του κόσμου, που ελπίζει πολλά μέσω αυτού. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θέλει να ελπίζει σε καλύτερες μέρες, όχι επειδή απλά έχουμε το ρευστό, αλλά επειδή έχουμε έναν άνθρωπο που μας έλειπε όλα αυτά τα χρόνια και έχει όλες τις ποδοσφαιρικές γνώσεις για να φτιάξει αυτό που όλοι επιθυμούμε. Φτάνει να τον αφήσουν να δουλέψει…

Κλείνοντας, η φετινή χρονιά ήταν πέρα για πέρα τραγική και αυτό το λένε οι αριθμοί αλλά και η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο από την αρχή της σεζόν. Είναι απαίτηση όλων μας και προς όλους στο ΔΣ να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και να φτιάξουν επιτέλους μια ομάδα όπως πρέπει και όπως αρμόζει στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Να αφήσουν τον Λάρκου να δουλέψει όπως πολύ καλά ξέρει και να του δείξουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη, μιας και αποτελεί τη μοναδική ελπίδα του κόσμου για να αλλάξει την κατάσταση. Η περίοδος χάριτος τελείωσε για όλους και κανείς μας δεν θα ανεχτεί άλλη μια εξευτελιστική χρονιά σαν αυτή. Ας το καταλάβουν καλά όσοι απαρτίζουν την ομάδα και να κάνουν όλα αυτά που πρέπει.