Home TOP NEWS Το αγωνιστικό πρόγραμμα αν συνεχίσουμε και το… Μουντιάλ του Κατάρ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα αν συνεχίσουμε και το… Μουντιάλ του Κατάρ


Διαβάζοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα, έτσι όπως αναγκαστικά πρέπει στην Κύπρο να ακολουθηθεί για να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις μας, γεννιέται αυτόματα το ερώτημα… ξέρουν αυτοί που το έχουν ορίσει που πραγματικά στέλνουν τους ποδοσφαιριστές;

Έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη οι συνθήκες στις οποίες θα πρέπει οι ομάδες να μπουν και να παίξουν ποδόσφαιρο;

Μήνα Ιούνιο και Ιούλιο καταγράφονται στο νησί μας οι πιο ψηλές θερμοκρασίες οι οποίες το βράδυ μπορεί να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ τα επίπεδα υγρασίας κυμαίνονται από 65-95 τοις εκατό. Ιδιαίτερα στις παραλιακές πόλεις η κατάσταση γίνεται αφόρητη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η FIFA, θέλοντας να προστατεύσει τους ποδοσφαιριστές από του να αγωνιστούν σε παρόμιες συνθήκες, όρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Ακούμε συχνά το επιχείρημα πως οι Ευρωπαίοι μας παίζουν σε αυτές τις συνθήκες τους προκριματικούς τους αγώνες, ωστόσο είναι διαφορετικό να παίζει μία ομάδα 1 αγώνα στην Κύπρο κάθε δύο εβδομάδες και εντελώς διαφορετικό να πρέπει οι ομάδες να δίνουν για 40 ημέρες 3 ματς της εβδομάδα κάτω από αυτή την αποπνικτική κατάσταση.

Και εδώ θα καταπιαστούμε και από τις θέσεις του ΠΑΣΠ ο οποίος σε κανένα σημείο των αναφορών του, όλο αυτό το διάστημα, δεν προέβαλε έστω στο ελάχιστο και αυτό τον προβληματισμό. Διότι καλό είναι να συζητάμε για τις μισθοδοσίες και να ασκούμε με θέρμη τα συνδικαλιστικά μας καθήκοντα ωστόσο αν πρέπει να προτάξουμε και το ζήτημα της υγείας, αυτό σίγουρα, ιδιαίτερα στο νησί μας, δεν έχει να κάνει μόνο με τον Κορονοϊό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αν συνεχιστούν οι διοργανώσεις στην Κύπρο…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η αγωνιστική: 13 – 14 Ιουνίου

3η αγωνιστική: 16 – 17 Ιουνίου

4η αγωνιστική: 20 – 21 Ιουνίου

5η αγωνιστική: 27 – 28 Ιουνίου

6η αγωνιστική: 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου

7η αγωνιστική: 4 – 5 Ιουλίου

8η αγωνιστική: 11 – 12 Ιουλίου

9η αγωνιστική: 14 – 15 Ιουλίου

10η αγωνιστική: 18 – 19 Ιουλίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Ημιτελικοί: 25 Ιουλίου (μονοί αγώνες σε ουδέτερο γήπεδο)

Τελικός: 1 Αυγούστου