Home TOP NEWS Δεν επηρεάζει το συνολικό χρέος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η οικονομική ζημιά για το...

Δεν επηρεάζει το συνολικό χρέος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η οικονομική ζημιά για το έτος 2019


Λίγο πολύ όλοι γνωρίζαμε ότι με την έλευση του ο Σταύρος Παπασταύρου θα έπρεπε να ξοδέψει για να μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να δημιουργησει ανταγωνιστικό σύνολο. Αφού λοιπόν τήρησε τις υποσχέσεις του και έριξε μπόλικο χρήμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα ώστε να γίνει μία… εκ βάθρων ανακαίνιση της ποδοσφαιρικής ομάδας ήταν φυσιολογικό να παρουσιαστεί ζημιά στα οικονομικά.

Η προσπάθεια στην πρώτη χρονιά απέτυχε όμως οι διορθωτικές κινήσεις που έγιναν έφεραν την ΟΜΟΝΟΙΑ να ολοκληρώνει το πρωτάθλημα, έστω έτσι όπως τελείωσε, στην κορυφή και να έχει μπροστά της σήμερα την προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι οικονομικές καταστάσεις του ημερολογιακού έτους 2019 έδειξαν ζημιά 6,5 εκατομμυρίων τα οποία ωστόσο δεν αφορούν στο συνολικό χρέος της ποδοσφαιρικής ομάδας και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν το χρέος του σωματείου. Ουσιαστικά είναι λεφτά τα οποία οφείλει η εταιρεία στον μέτοχο της, ο οποίος είναι ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου.

Το συνολικό χρέος της ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι το τέλος του 2019 ήταν 13.103.491 ευρώ και αυτό συνεχίζεται να αποπληρώνεται κανονικά.

Πάντως σε σχέση με το 2018 η ΟΜΟΝΟΙΑ αύξησε τα έσοδα της από 1.969.692 στα 4.677.367 ενώ παράλληλα αύξησε και τα έξοδα της από 4.319.380 σε 8.137.262.

Θα είναι σημαντικό για την ομάδα να καταγράψει μία Ευρωπαϊκή επιτυχία ώστε να αρχίσουν να εισρέουν έσοδα και βεβαίως αν συμβεί αυτό θα υπάρξει μεγάλη ανάταση οικονομική ώστε να μπορέσει και ο πρόεδρος της ομάδας να βάλει κάτι πίσω από τις δαπάνες που επωμίστηκε την τελευταία διετία.